Foto: LETA
Ceturtdien, 17. septembrī, jubileju atzīmē viens no iemīļotākajiem latviešu aktieriem - šajā dienā 65 gadi aprit Rūdolfam Plēpim (attēlā centrā).

Lai gan pēdējos gados daudz dzirdēts par Plēpja cīņu ar "zaļo pūķi", daudzu sirdīs viņa vārds kopš aizgājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem uz mūžiem iegravēts ar Leļļu teātra izrādes Un atkal Pifs smeldzīgajām Jāņa Petera un Ivara Vīgnera radītajām dziesmiņām, kuru burvība slēpjas tieši Plēpja balsī.

Pirmo reizi Plēpis uz skatuves kāpis 14 gadu vecumā. No 1976. gada līdz 1992. gadam Jaunatnes teātra aktieris, līdz 1993. gadam Jaunā Rīgas teātra aktieris. No 1995. gada līdz 1999. gadam strādāja Nacionālajā teātrī, no 1999. gada līdz 2000. gadam Daugavpils teātrī.

Tāpat viņš gana daudz filmējies pašmāju kino - kā spilgtākās lomas minamas darbs Arvīda Krieva filmā Spēle, kalpa Alfrēda tēlojums Vara Braslas filmā Emīla nedarbi un citas, bet jaunākais viņa veikums lielajā kino novērtējams 2011. gada filmā Dancis pa trim.

Pirms pāris gadiem neilgu laiku Plēpis filmējās seriālā UgunsGrēks, bet šī gada sākumā skatītāju vērtējumam tika nodota pašmāju īsfilma Liecinieks, kas vēsta par vienu no mūsdienās aktuālākajām problēmām jauniešu vidū - spaisa lietošanu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!