Foto: Vida Press
ASV kinoaktieri Aleku Boldvinu otrdien tiesā iesūdzējusi Boldvina filmas uzņemšanas laukumā nošautās operatores Halinas Hačinsas ģimene, pieprasot ievērojamu kompensāciju par Hačinsas nogalināšanu.

Ņūmeksikā oktobrī filmas "Rust" mēģinājumā Boldvins turēja pistoli "Colt", kad no tās tika izšauta īsta lode, kas trāpīja Hačinsai, laupot viņai dzīvību.

Kā preses konferencē otrdien sacīja advokāts Braiens Panišs, Boldvina un pārējo producentu "nevērīgā uzvedība un izmaksu apcirpšanas pasākumi" noveda pie Hačinsas nāves.

Advokāts, kas pārstāv Hačinsas dzīvesbiedru Metjū un dēlu Androsu, norādīja uz "vismaz 15 industrijas standartiem", ko uzņemšanas laukumā producenti nav ievērojuši.

Prasība iesniegta Ņūmeksikā, kur notika negadījums.

Vaicāts, cik lielu kompensāciju ģimene vēlas saņemt, Panišs sacīja: "Mēs uzskatām, ka tā būs būtiska."

Saistībā ar oktobrī notikušo traģēdiju iesniegtas arī citas prasības.

Novembrī mazbudžeta filmas vecākais gaismotājs Seržs Svetnojs iesūdzēja Boldvinu par nolaidību.

Hanna Gutjeresa-Rīda, kas bija uzņemšanas laukumā atbildīga par ieročiem, pagājušajā mēnesī iesūdzēja tiesā filmas munīcijas piegādātāju, apsūdzot, ka tukšu patronu vidū palikušas arī īstas.

Turpinās kriminālizmeklēšana.

Izmeklētāji nav izvirzījuši kriminālapsūdzības saistībā ar traģēdiju, tomēr neizslēdz, ka tādas varētu tikt izvirzītas iesaistītajiem, arī Boldvinam.

Kā decembrī skaidroja Boldvins, viņam teikts, ka ierocī nav īstu patronu, turklāt viņam dots norādījums pavērst ieroci Hačinsas virzienā, operatorei gatavojoties uzņemt filmas skatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!