Foto: AFP/Scanpix

Trešdien, 15. maijā, ar Baza Lurmena filmu Lielais Getsbijs tika atklāts 66. Kannu kinofestivāls. Prestižais pasākums pulcēja kino jomas sabiedrības krējumu – populārākos aktierus, skaistākās aktrises un ievērojamākos filmu sfēras darboņus.

Šogad par vienu no festivāla zvaigznēm kļuva modele Sindija Krouforde (47), kura visus pārsteidza ar ievērojamu un pikantu tērpa izgriezumu. Supermodele, par spīti savam vecumam, izskatījās lieliski un ārzemju mediji slavēja dāmas izvēli - baltu bezpiedurkņu kleitu, kuras dekoltē zonu rotāja zeltīti elementi.

Pasākuma viesu uzmanību piesaistīja slavenā rokera Mika Džegera meita un modele Džordžija Maija Džegera, kura Lielā Getsbija pirmizrādi apmeklēja, tērpusies sarkanā Roberto Cavalli vakarkleitā, un pārliecinoši demonstrēja savu skaistumu, pozējot fotogrāfiem.

Arī jaunā aktrise un Lielā Getsbija zvaigzne Kerija Maligana nevienu neatstāja vienaldzīgu - sieviete bija tērpusies gaiši rozā vakarkleitā, un modes ekspertu acis piesaistīja kleitas augšdaļas sānu izgriezumi, kuri nodemonstrēja skaistās dāmas krūšu formu.

Šāda mēroga pasākumos, protams, neiztikt bez sarkanā paklāja katastrofām. Šoreiz kritiķu un modes blogeru skarbās piezīmes saņēma dziedātājas Bejonsas māsa Solanža un dziedātāja Florence Velša.

Solanža ar savu tērpu bija nedaudz pārcentusies - laikapstākļi kleitas vieglo faktūru padarīja par mīnusu, jo tā plīvoja vējā, un zem kleitas bija redzams miesas krāsas bodijs. Ārzemju modes kritiķi interneta portālos vēstīja, ka Kannu kinofestivālam piederētos klasiskāks tērps.

Savukārt dziedātājas Florences tērps starp modes pazinējiem atzīts par vilšanos. Velša bija izvēlējusies garu, rozā kleitu - apdrukātu ar melnām pumpiņām, bet apavus dziedātāja vispār bija izvēlējusies "no citas operas", vēstīja kritiķi.

Galerijā: Kannu festivāla sarkanā paklāja spilgtākie dāmu dekoltē, kā arī Solanžas un Florenses nopeltās izvēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!