Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA
Aizvadītās nedēļas izskaņā mūžībā devās leģendārais krievu aktieris Nikolajs Karačencovs. Pirmdien, 29. oktobrī, viņš guldīts zemes klēpī.

Jau vēstīts, ka Karačencovs nomira 26. oktobrī, dienu pirms savas 74. dzimšanas dienas. Šonedēļ diženā mākslinieka tuvinieki, draugi, prominences, paziņas, talanta cienītāji un daudzi citi pulcējušies Maskavas "Ļenkom" teātrī, lai no viņa atvadītos.

Pēc piemiņas pasākuma teātrī zārks ar nelaiķi tika nogādāts baznīcā, kur Krievijas pareizticīgo baznīcas patriarhs Kirils novadījis apbedīšanas ceremoniju. Pēcpusdienā aktieris tika apglabāts Trojekurovskas kapsētā Maskavā.

Jau vēstīts, ka aktieris nomira Maskavas pilsētas onkoloģiskajā slimnīcā, kur viņam atteicās darboties nieres. Pirms gada aktierim atklāja ļaundabīgu audzēju plaušā.

2005. gada februārī Karačencovs cieta autoavārijā. Viņš guva nopietnu galvaskausa un smadzeņu traumu, pēc kuras aprāvās viņa aktiera karjera.

Kino Karačencovs debitēja 1968. gadā, un dažas no slavenākajām filmām ar viņa dalību ir "Suns uz siena kaudzes", "Cilvēks no Kapucīnu bulvāra", "Elektronika piedzīvojumi", "12 krēsli", "Šerloks Holmss un Doktors Vatsons" un citas. Aktieris vairākus gadu desmitus strādājis Maskavas "Ļenkom" teātrī.

Karačencovs bija Krievijas Tautas skatuves mākslinieks, Krievijas Federācijas Valsts prēmijas laureāts un 4. pakāpes ordeņa par nopelniem Tēvijas labā kavalieris.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!