Foto: Vida Press
Mileniāļu paaudzes vecbiedri noteikti atceras neganto Aleksu no deviņdesmito gadu vidū Latvijā demonstrētā seriāla "Dinastija". Tajā Aleksu atveidoja leģendārā angļu aktrise Džoana Kolinsa, kurai 23. maijā aprit apaļi 90 gadi.

Džoanas Kolinsas "Wikipedia" lapa ir garumgara – viņas aktivitātes kino un teātra jomā sadalītas atsevišķos šķirkļos pa pagājušā gadsimta desmitagdēm. Mūža laikā viņa saņēmusi vairākas nopietnas kinoindustrijas balvas, tostarp Zelta globusu, taču pasaules mēroga slavu Kolinsai atnesa tieši filmēšanās tā sauktajās ziepju operās jeb seriālos. Holivudas slavas alejā viņas vārdu ierakstīja jau tālajā 1983. gadā.

Latvijā Kolinsu iepazina no seriāla "Dinastija", ko ASV uzņēma astoņdesmitajos gados, bet pie mums rādīja pēc apmēram desmit gadiem. Seriāls vēstīja par bagātnieku dzīvi Denverā, un Kolinsai tajā bija nešpetnās šķirtenes Aleksas Keringtonas loma.

Šķiršanos viņa labi pazīst, jo pašai dzīvē bijuši pieci vīri, no kuriem pēdējais "pieturas" jau 21 gadu. Pērsijs Gibsons ir peruāņu izcelsmes režisors, kurš par sievu ir 32 gadus jaunāks, taču tas nebūt netraucē rāmai viņu laulības gaitai. Arī šobrīd pāris ir sabiedriski aktīvs un bieži iziet kopā cilvēkos.

Kolinsa pirmo reizi devās pie altāra piecdesmito gadu sākumā ar ekrāna elku Maksvelu Rīdu. Viņu attiecības ilga tikai dažus gadus. Par otro Kolinsas vīru 1963.gadā kļuva britu aktieris un dziedātājs Entonijs Ņūlijs, bet pēc deviņiem gadiem viņa vietu ieņēma "bītlu" ierakstu kompānijas vadītājs Rolands Kess. Savu ceturto laulību ar zviedru popmūzikas dziedoni Pīteru Holmu Kolinsa šķīra 1986.gadā, bet vēl tikai pirms diviem mēnešiem apgalvoja, ka piekto reizi vairs neprecēsies, tomēr 2002. gadā apprecējās ar Gibsonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!