Foto: F64

Aizvadītajā nedēļas nogalē neparasta vingrošanas nodarbība notika sporta klubā DCH studija – to kopā ar fitnesa ekspertu Ralfu Upmani vadīja leģendārā latviešu aktrise Olga Dreģe (attēlā).

Senioriem paredzētajā vingrošanas nodarbībā Dreģe kopā ar treneri klātesošajiem gan stāstīja, gan uzskatāmi demonstrēja to, cik liela nozīme ir kustībai un vingrošanai arī solīdā vecumā.

Nodarbības apmeklētājiem bija iespēja uzzināt, kā ar elementāru inventāru, kas atrodams ikviena seniora mājās, iespējams veikt vingrojumus, lai stiprinātu muguru, mazinātu sāpes kaulos un novērstu citas likstas, ko rada mazkustība.

"Vecums nedrīkst būt aizbildinājums ķermeņa netrenēšanai. Sāp, sāp!? Mums visiem kaut kas sāp, jau sākot no 30 gadu vecuma. Ir jāturas, un puiši no jaunā vingrošanas kluba mani patiesi ir aizrāvuši ar ideju par mūžam kustīgu dzīvesveidu.

Viņi mani ir aizrāvuši tiktāl, ka esmu sākusi apgūt viņu izstrādātās programmas un piedalīties nodarbību vadīšanā. Tas man ir kas jauns, bet es jūtu, ka cilvēkiem mūsu iecere patiks," par jauno aizraušanos pēc pirmās novadītās nodarbības stāsta aktrise.

Vingrošanas nodarbības laikā Dreģe, kura šī gada martā atzīmēja savu 74 gadu dzimšanas dienu, demonstrēja arī kādu īpašu prasmi - viņa nostājās uz galvas. Starp citu, tieši Dreģes iedvesmota, stāvēšanu uz galvas apguvusi arī viņas gados krietni jaunākā kolēģe Ieva Pļavniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!