Foto: AP/Scanpix
Ceturtdien, 27. jūnijā, pēdējā gaitā izvadītos Holivudas aktieris Džeimss Gandolfini (attēlā), kurš pirms nedēļas, viesodamies Itālijas galvaspilsētā Romā, 51 gada vecumā pēkšņi mira no sirdslēkmes.

Atvadīšanās no aktiera notika Svētā Jāņa katedrālē Ņujorkā, un Gandolfini izvadīt uz mūža mājām bija ieradušies daudzi viņa talanta pielūdzēji, kolēģi, atraitne Debora Lina ar 13 gadus veco dēlu Maiklu un citi.

Starp izvadītājiem bija arī tādi slaveni aktieri kā Aleks Boldvins, Stīvs Bušemi un Džons Turturo.

Taču īpaši daudz bija aktieru no seriāla The Sopranos, kas Gandolfini padarīja visā pasaulē atpazīstamu - bērēs piedalījās Lorēna Brako, Džeimija-Linna Siglere, Aida Turturo, Maikls Imperioli, Stīvs Širipa, Tonijs Siriko, Edija Falko un citi.

Laila Robinsa, kura šajā seriālā spēlē Soprano māti, bēru runā teica: "Viņš bija tik draudzīgs, jauks un pieticīgs." Savukārt seriāla idejas autors Devids Čeiss teica īsi un kodolīgi: "Tu biji jauks zēns."

Kopš 1987. gada Gandolfini spēlējis vairāk nekā 40 filmās un seriālos, starp kurām populārākās ir Zero Dark Thirty (2012), Crimson Tide (1995), The Last Boy Scout (1991), The Mexican (2001), True Romance (1993) un daudzas citas.

Piecas reizes Gandolfini filmējies kopā ar Džonu Travoltu - filmās Get Shorty (1995), She's So Lovely (1997), A Civil Action (1998), Lonely Hearts (2006) un The Taking of Pelham 1 2 3 (2009).

Tomēr lielāko popularitāti viņš iemantojis ar seriālu Soprano ģimene (1999-2007), par kuru četras reizes nominēts prestižajai "Zelta globusa" balvai un vienu reizi to ieguvis. Trīs reizes par to viņš saņēmis arī "Emmy" balvas.

2013. gadā Amerikas scenāristu ģilde šo seriālu atzina par labāko seriālu vēsturē.

Džeimss Džozefs Gandolfini jaunākais dzimis 1961. gada 18. septembrī Ņūdžersijas štata pilsētā Vestvudā. Viņš ir divas reizes precējies - pēdējo reizi ar havajiešu modeli Deboru Linu). Aktieris ir dēla Maikla un deviņus mēnešus vecas meitiņas Lilianas tēvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!