Foto: DELFI
Aizvadītās nedēļas nogalē Lietuvas galvaspilsētā viesojās slavenais beļģu aktieris Žans-Klods van Damme (attēlā), kurš pasniedza karatē mācību stundu bērniem, piedalījās biznesa vadības forumā un apmeklēja suņu patversmi.

Kā vēsta Lietuvas mediji, Viļņā van Damme ielidoja no Stambulas, tāpēc mīnus piecos grādos ieradās vien plānā žaketītē.

Vēršoties pie vizītes rīkotājiem, 54 gadus vecais aktieris bija lūdzis, lai viņam netiek pievērsta pārāk liela uzmanība, lai viņu visur pavadītu cilvēks, kas interesējas par cīņas mākslām un lai ne viesnīcas numuriņā, ne vakara ballītēs nebūtu alkohols.

Oficiāli aktieris bija ieradies Lietuvā, lai palīdzētu līdzekļu vākšanā labdarības organizācijai Operation Smile.

"Kad mēs jautājām viņam, ko viņš vēlētos darīt Lietuvā, aktieris nevilcinājās un lūdza tikšanos ar bērniem, kuri apgūst karatē. Viņš ir atkārtoti uzsvēris, ka pirmkārt ir cīņas mākslas meistars, nevis superzvaigzne," norādīja konferences Forum One organizatori.

Biznesa vadības forums Forum One, piedaloties van Dammem, mārketinga speciālistam Setam Godinam, uzņēmumu Microsoft, Facebook un BMW pārstāvjiem un citām biznesā un sabiedrībā zināmām personām, cer savākt 240 000 ASV dolāru (306 552 eiro), lai veiktu operācijas 1000 bērniem ar sejas defektiem nabadzīgajās valstīs.

Forumā piedalījās vairāk nekā 4000 uzņēmēju, vadītāju un profesionāļu no Centrāleiropas un Austrumeiropas. Nopērkot biļeti uz forumu, daļa naudas tika ziedota minētajam labdarības mērķim.

Tāpat van Damme pēc savas iniciatīvas vēlējās apmeklēt kādu no dzīvnieku patversmēm, un viņš tika aizvests uz suņu patversmi Lesija. Aktieris izteicies, ka burtiski izaudzis starp suņiem, tāpēc viņam pret šiem dzīvniekiem ir īpašas simpātijas.

Kā vēsta patversmes dalībnieki, ar katru sunīti van Damme nedaudz parunājis, divus izvedis pastaigāties, par dažiem izteicis vērtīgus komentārus un kopumā suņu vidū pavadījis ilgāk nekā stundu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!