Foto: AFP/Scanpix
Virkne ārvalstu mediju paziņojuši "sensacionālus jaunus" – slavenā Holivudas aktrise Gvineta Paltrova (attēlā) 41 gada vecumā oficiāli pieņēmusi jūdaismu.

Pirmie šo ziņu izplatījuši The New York Post žurnālisti, atsaucoties uz kādu "labi informētu avotu", taču paziņojums no pašas aktrises vai viņas preses pārstāvjiem pagaidām nav sekojis.

Daži no medijiem jau izteikuši savu versiju, kāpēc pagājušajā gadā par pasaulē skaistāko sievieti atzītā Paltrova pieņēmusi tik radikālu lēmumu: proti, viņi to saista ar aktrises neseno šķiršanos no vīra - grupas Coldplay līdera Krisa Mārtina.

"Oskara" un "Zelta globusa" ieguvēja Paltrova nekad nav slēpusi savas ebreju saknes, bet 2006. gadā intervijā izdevumam The Guardian viņa sevi nodēvēja par "ebreju princesi", skaidrojot, ka viņas dzimtā ir 17 rabīnu paaudzes.

Gvineta dzimusi 1972. gadā Losandželosā. Viņas māte ir aktrise Blaita Dannere - vācu un īru izcelsmes amerikāniete no Pensilvānijas, bet tēvs Brūss Paltrovs - režisors, kura senčos ir Baltkrievijas ebreji Paltroviči.

Pēc tēva nāves 2002. gadā Gvineta apmeklēja klīniskās depresijas ārstniecības kursus, bet drīz vien sāka studēt Kabalu un apmeklēt Losandželosas Kabalistikas centru.

Lai gan Paltrovas bērnu Eplas un Mozus tēvs ir kristietis, Holivudas kinozvaigzne viņus audzina pēc ebreju kanoniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!