Foto: Vida Press

23 gadi aiz restēm – tāds ir sods, ko saņēmis Holivudas filmu producents Hārvijs Vainstīns, noslēdzoties teju trīs gadus ilgušai epopejai par izvarošanām un seksuālu varmācību pret aktrisēm.

Vairākas sievietes, kuras gluži kā ķēdē viena pēc otras nāca klajā ar paziņojumiem, ka arī viņas cietušas no Holivudas "monstra" Vainstīna seksuālās apetītes, sekoja līdzi tiesvedībai gluži klātienē pie tiesas nama Ņujorkā.

Nu Hārvijam Vainstīnam paziņots spriedums – tie būs 23 gadi, kas jāpavada aiz restēm. Maksimālais prokuroru prasītais sods bija 29 gadi ieslodzījuma.

Kopumā 108 sievietes kopš skandāla sākuma bija atzinušas, ka cietušas no Vainstīna seksuālas varmācības. Tiesvedībā tika izskatīti 89 sieviešu iesniegumi, vēsta "People".

Sievietes, kuras aizsāka kustību #MeToo, par spriedumu paudušas gandarījumu. Sociālajos tīklos virknējas viņu un arī citu sieviešu prieks par taisnu tiesu un taisnīguma triumfu.

Filmu un seriālu aktrise Mira Sorvino tviterī izteicās, ka raudājusi, uzzinot spriedumu par 23 gadiem. Raudājusi no laimes par justīciju sistēmā.

Roza Makgovana, kura bija pirmā, kas atklāti izstāstīja par Vainstīna seksuālo varmācību apmaiņā pret lomu filmā, soctīklos saņem slavas vārdus par atklātības aizsākšanu. Viņa pati publiski nav komentējusi spriedumu, taču bija viena no redzamākajām personībām tiesas procesa laikā.

Pateicības vārdus tiesai velta arī aktrise Rozanna Ārkete. Tāpat arī Ešlija Džada – viena no cietušajām – saņem atzinību par neklusēšanu.

Savukārt leģendārā aktrise Mia Ferrova tvīto "manas domas ir pie tām, kuras saņēmās un neklusēja, un izcīnīja taisnību". Viņas vārdiem pievienojas arī Padma Lakšmi.

"Delfi" jau vēstīja, ka tiesa Vainstīnam piespriedusi reālu 23 gadu brīvības atņemšanu. Sods faktiski ir par divām pierādītām izvarošanām, no kurām viena klasificējas par pirmās pakāpes izvarošanu, otra kā ceturtās pakāpes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!