Leģendārās amerikāņu kinozvaigznes Merilinas Monro fotogrāfiju kolekcija, kas uzņemta īpaši žurnālam Vogue neilgi pirms dīvas nāves, pārdota Christie's izsolē Ņujorkā. 36 fotouzņēmumi, kuru autors ir Bērts Šterns, pārdoti par 146 tūkstošiem ASV dolāru, ziņo Associated Press.

Izsoļu nama paziņojumā teikts, ka fotogrāfijas datētas ar 1962. gadu un ir pēdējās profesionāli uzņemtās Monro fotogrāfijas, kas šai kolekcijai piešķir īpašu vērtību. Izsoļu nama pārstāvji neatklāj jaunā fotogrāfiju kolekcijas īpašnieka vārdu, aprobežojoties tikai ar paziņojumu, ka izsoles rezultāts attaisnojis viņu cerības.

Fotosesija, kas pirms izsoles tika novērtēta par 100-150 tūkstošiem dolāru, tika publicēta žurnālā Vogue uzreiz pēc aktrises nāves 1962. gada augustā.

Fotogrāfijas tika pārdotas izsoles Glamūra un stila ikonas ietvaros, kas veltīta amerikāņu zvaigznēm - sākot no Merilinas Monro līdz Madonnai. Izsolē tika piedāvāti arī Endija Vorhola darbi, un starp dārgākajiem piedāvājumiem bija Pelēkā Merilina, kas datēts ar 1986. gadu un ir viens no pēdējiem Vorhola darbiem, kas veltīts zvaigznes "uzlēkšanai" un norietam, turklāt tas pabeigts gadu pirms viņa paša nāves.

Foto: glamournet.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!