Foto: DELFI

Hokeja komandas Dinamo Rīga sniegumam līdzi seko gandrīz katrs latvietis, bet vislielākie līdzjutēji ir hokejistu ģimenes locekļi. Arī aizsarga Rodrigo Laviņa sieva Jana Duļevska (attēlā) vīru un Dinamo atbalsta klātienē gandrīz katrā spēlē.

Sarunā ar DELFI Izklaide Duļevska stāsta, ka, lai gan komandai šosezon neveicas tik labi, kā cerēts, viņa ir pārliecināta, ka panākumi mūsu hokejistus vēl tikai gaida.

"Protams, ir nedaudz skumji, ka komandai šosezon neiet tik spoži, kā gribētos, bet tas ir sports, un ar to jārēķinās. Nekad nevar prognozēt, kādi izvērtīsies rezultāti. Tomēr esmu pārliecināta, ka viss labais vēl ir tikai priekšā, un gan jau pēc visiem satraukumiem un negaisiem uzspīdēs arī saulīte," savu optimismu pauž Duļevska.

"Protams, ja nemitīgi tiks domātas negatīvas domas, tad neizpaliks arī attiecīgi rezultāti, bet puiši ļoti cenšas un dara, ko var, kā arī analizē to, kāpēc spēles laukumā tiek pieļautas kļūdas.

Bet citreiz jau ir tā, ka vienkārši nekrīt iekšā un cauri, un tur nekāda taktika nelīdzēs. Ļoti ceru, ka komandas sniegumu uzlabos trenera maiņa, un nu visam vajadzētu iet tikai un vienīgi uz augšu," prāto aktrise.

Duļevska seko līdzi katrai spēlei, no sirds atbalstot komandu gan uzvarās, gan zaudējumos.

"Kad izdodas izbrīvēt laiku, eju spēles vērot klātienē, bet, ja nē, tad fanoju mājās. Reizēm tās apmeklēju arī kopā ar jaunāko bērnu. Tad gan skatīšanās izvēršas samērā nemierīga, lai gan pēdējo reizi jau viss bija labi, un varējām pat noskatīties visu spēli," nosmej populārā televīzijas seja.

Viens no lielākajiem komandas līdzjutējiem ir arī Duļevskas un Laviņa vecākais dēls, kurš gan tagad jau vairāk pievērsies pats saviem hokeja treniņiem un spēlēm, tomēr par to, vai puisis ies tēva pēdās, aktrise nav pārliecināta.

"Nezinu, vai arī dēls būs hokejists, jo pagaidām viņš to visu izbauda vien kā jautru pasākumu, kurā var satikt draugus un izslidoties, savukārt mums ir svarīga pēc iespējas daudzpusīgāka izglītība. To, vai izaugs nākamais hokejists, rādīs laiks," nosaka aktrise.

Kā jau visiem profesionāliem sportistiem, arī Laviņa ikdiena ir pakārtota treniņiem un spēlēm, kā rezultātā ģimeni reizēm gadās satikt pavisam reti. Tomēr Duļevska par šo profesijas iezīmi nesūkstās un atklāj, ka ģimene izstrādājusi pati savu grafiku, lai pavadītu kopīgi laiku.

"Tad, kad Rodrigo bija Liepājā, redzējāmies pavisam reti. Biju priecīga, ja kopā izdevās pavadīt kaut vienu dienu trīs nedēļu laikā. Protams, ka vislabāk jūtos tad, kad vīrs ir mājās, bet es rēķinos ar viņa profesijas specifiku.

Jebkuram cilvēkam, kurš strādā algotu darbu, ir jāplāno savs laiks. Tā ir arī mums, vienīgi tas režīms ir nedaudz citāds kā citām ģimenēm. Vīra ikdiena patiesībā sakrīt arī ar manējo. Arī aktieriem darbīgākie ir tieši vakari, kad jāpiedalās izrādēs. Tā nu mēs, kā smejos, dzīvojam katrs pa savām izrādēm: viņam tās ir sportā, man - teātrī," stāsta Duļevska.

Pati aktrise šobrīd pievērsusies nevis darbam, bet mājas pavardam, pēc kura bijusi noilgojusies, jo, piedaloties dažādos projektos un filmēšanās, bijis par maz laika, ko veltīt ģimenei.

"Pirmo reizi mūžā izbaudīju, ko nozīmē būt, kā amerikāņi saka, "full time mom" (pilna laika mammai), jo ar ģimenes pienākumiem jātiek galā pašai. Tomēr no Jaunā gada atkal baudīšu sociālo dzīvi, un februārī atgriezīšos arī teātrī. Esmu jau paguvusi noilgoties pēc sabiedrības," nosmej aktrise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!