Foto: F64

Augusta izskaņā mūžībā devās latviešu teātra un kino aktieris Jānis Reinis. Viņa pāragrā nāve 55 gadu vecumā radīja daudz runu, bet tagad Reiņa sieva Vita Frinberga ieviesusi skaidrību.

Drīz vien pēc aktiera nāves viņa draugs, aktieris Rūdolfs Plēpis izdevumam "Privātā Dzīve" pastāstīja, ka mūža pēdējā nedēļā Reinis naktis pavadījis pie viņa un abi daudz runājušies un smējušies.

Vēlāk sarunā ar izdevumu "Vakara Ziņas" Plēpis neslēpa, ka abi arī kopā iedzēruši, bet pēdējā abu tikšanās vakarā, kad beidzies alkohols, Plēpis lūdzis naudu kaimiņam, lai varētu turpināt pasēdēšanu.

"Jāņa ekssieva bļāva uz mani, uzskatīja, ka esmu vainīgs viņa nāvē. Kliedza: tu būsi nākamais! Varbūt mums ar Janci pēdējo reizi tik ļoti nevajadzēja smieties!?" pašpārmetumos sevi šaustījis Plēpis, kurš pats gadiem cīnās ar "zaļo pūķi".

"Protams, ka mēs dzērām šņabi. Nu bet loģiski! Ja esam divi alkoholiķi, tad nemaz citādi nevaram. (..) Tagad domāju – lai Dieviņš man piedod. Jo es taču nezināju, cik slims patiesībā ir Jānis," vēlāk žurnālam "Kas Jauns" atklājis Plēpis.

Foto: Rūdolfs Plēpis ar pavadoni Jāņa Reiņa izvadīšanā (F64)
Kādā no ciemošanās reizēm viesis piedzīvojis epilepsijas lēkmi. Kad ieradušies mediķi, viņi kontstatējuši, ka Reinim ir arī paaugstināts asinspiediens, bet viņš no došanās uz slimnīcu atteicies.

Izdevums "Kas Jauns" šonedēļ vēsta, ka Reiņa dzīvība izdzisusi Ādažu luterāņu baznīcas draudzes mājā Baltezerā, kur viņš mitinājies pēc tam, kad abi ar sievu nolēmuši padzīvot šķirti.

Sieva pastāstījusi, ka šī gada aprīlī aktieris palīdzību cīņā ar alkoholu meklējis Minesotas programmā, pēc tās arī pieņemts lēmums padzīvot atsevišķi. Reinis ievācies baznīcas mājās, kas atrodas tuvu līdzšinējai ģimenes mājvietai.

"Mēs neaizcirtām durvis un regulāri tikāmies, taču katram bija sava teritorija," atklājusi Frinberga, kura sestdienas rītā ieradusies pie vīra. Kad viņš uz klauvēšanu nav atsaucies, izsaukta policija, kas aktieri atradusi jau mirušu.

Foto: Vita Frinberga (attēlā pa labi) Jāņa Reiņa izvadīšanā ( DELFI)
Pēc aktiera nāves izskanējušas runas, ka viņš smagi cietis kādā kautiņā un traumas arī izraisījušas nāvi, un šīs baumas vēl vairāk uzkurināja informācija, ka par Reiņa nāvi ierosināts kriminālprocess.

Valsts policijā gan portālam "Delfi" paskaidroja, ka kriminālprocesa uzsākšana šādās situācijās ir normāla prakse, lai varētu veikt ekspertīzi un noteikt precīzu nāves cēloni.

Arī sieva izdevumā "Kas Jauns" kliedē runas par iespējamo vardarbību – par Reiņa nāves cēloni atzīta sirds nepietiekamība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!