Foto: F64

Aktieris Jānis Reinis (attēlā), kura pēdējais pamanāmākais veikums bija dalība 2007. gadā tapušajā pašmāju grāvējā Rīgas sargi, atskaitīts no Latvijas Nacionālā teātra štata aktieru saraksta, un šī lēmuma iemesls bijušas aktiera problēmas ar alkoholu.

Lai gan ne pats Reinis, ne Nacionālā teātra pārstāvji paskaidrojumu par aktiera atskaitīšanu no štata nav snieguši, žurnāla Vakara Ziņas rīcībā esošā informācija liecina, ka pie vainas bijusi aktiera aizraušanās ar alkoholu.

Februāra sākumā Nacionālā teātra aktieri ar izrādi Topdogi devušies viesizrādē uz Ventspili, un gan turpceļā, gan atpakaļceļā Reinis laiku īsinājis ar līdzpaņemtajiem dzērieniem. Nākamajā dienā aktieris nav ieradies uz mēģinājumu, savu prombūtni skaidrojot ar to, ka viņš dzerot.

Tā kā Reinis jau agrāk šādi rīkojies, teātra vadība pieņēmusi lēmumu aktieri no darba atlaist, bet izrādē Topdogi viņš steigā aizvietots ar kolēģi Jāni Skani. Pagaidām gan nav zināms, kas notiks ar tām izrādēm, kurās Reinim bija galvenās lomas.

"Mēs nekomentēsim iemeslus, tā ir viņa privātā lieta, par ko jums ar viņu ir jārunā pašiem," lakoniska komentāros bijusi Latvijas norādīja Latvijas Nacionālā teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Viņa arī apstiprinājusi, ka Viestura Kairiša režisētās izrādes Pinokio pelni, kurā Reinim bija paredzēta galvenā loma, pirmizrāde 20. februārī nenotiks.

Pats aktieris savu aiziešanu no teātra skaidrojis ar vēlmi pēc "radošā" atvaļinājuma. "Palūdzu direktoram atvaļinājumu - gribēju mazu brīdi atpūsties no teātra," atklājis aktieris, bet bažas rada fakts, ka Latvijas teātros atvaļinājumā aizgājušus aktierus nav pieņemts uzreiz ievietot ārštata darbinieku sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!