Foto: Vida Press
Vēl viena sieviete apsūdzējusi amerikāņu aktieri Krisu Notu seksuālā vardarbībā – dziedātāja Liza Džentila apgalvo, ka Nots pirms 20 gadiem viņu seksuāli izmantojis. Džentila ir jau piektā sieviete, kura vaino slaveno aktieri vardarbībā, raksta BBC.

Nu jau piektā sieviete pasauli informējusi par pārdidarījumu, kas ved uz senākiem notikumiem – amerikāņu dziedātāja Liza Džentila stāsta, ka pirms 20 gadiem cietusi no aktiera Krisa Nota seksuālas izmantošanas – viņš viņai uzbrucis dzīvoklī Ņujorkā pēc tam, kad bija Džentilu pārvedis mājās no restorāna. Viņa ir arī trešā, kura apgalvo, ka aktieris draudējis ietekmēt karjeru un izaugsmi gadījumā, ja sievietes par piedzīvoto atļausies runāt.

Džentilas stāsts ved uz gadsimtu miju. Dziedātāja ar Kristu Notu iepazinusies 1998. gadā (tajā gadā sāka uzņemt populāro seriālu "Sekss un lielpilsēta", kur Notam ir viena no galvenajām – Mistera Lieliskā – loma) kādā restorānā Ņujorkā. Taču seksuālu izmantošanu viņa piedzīvojusi 2002. gadā, kad viņš sievieti pavadījis mājās uz viņas dzīvokli. Saskaņā ar Džentilas pausto, Nots viņai tur uzmācies, spaidījis krūtis, kļuvis agresīvs, ignorējis lūgumus apstāties. Tomēr viņai izdevies nepieļaut izvarošanu un atgūt kontroli pār situāciju.

Šobrīd 54 gadus vecās dziedātājas advokāte izteikusies, ka viņas kliente nesniegs oficiālu sūdzību, jo ir pagājis pārāk ilgs laiks kopš incidenta.

Dziedātāja ir piektā sieviete, kura informē par Krisa Nota nepieņemamo uzvedību. Pirmās divas sievietes savu stāstu uzticēja medijam "The Hollywood reporter", saglabājot anonimitāti. Trešās sievietes izteikumus par izvarošanu Nota pārstāvis nodēvēja par izdomājumu un fantāzijām. Ceturtā runājusī sieviete ir "Sekss un lielpilsēta" uzņemšanas komandas darbiniece Hetera Kristia – viņa stāsta, ka aktieris viņu nepiedienīgi aizskāris, izteicis rupjus komentārus. Piektā runājusī ir Džentila.

Sieviešu drosmi runāt par iespējamo seksuālo varmācību slavējušas arī populārā seriāla aktrišu trijotne. Sāra Džesika Pārkere, Sintija Niksone un Kristīna Deivisa publiskojušas kopīgu paziņojumu, ka nostājas runājušo sieviešu pusē, nevis sava kolēģa pusē.

Krisa Nota advokāts Endrjū Betlers BBC izteicies, ka viņa klientam šobrīd nav plašāku komentāru; Nots turpina apgalvot, ka visas tikšanās ar sievietēm notikušas pēc abpusējas piekrišanas un viņš nekad nevienu nav izvarojis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!