Foto: LETA
Tautā mīlētā skatuves māksliniece, humoriste Jolanda Suvorova jūtas bezgala pateicīga visiem, kas sniedza viņai palīdzīgu roku smagā dzīves situācijā, kurā viņa nonākusi parādu dēļ.

Pagājušajā nedēļā žurnāls "Privātā Dzīve" un arī portāls "Delfi" vēstīja, ka kolorītā humoriste nonākusi neapskaužamā situācijā: mitekļa parādu dēļ viņa jau sākusi saņemt vēstules no tiesu izpildītājiem un baidījās palikt uz ielas.

Lai gan Suvorova cītīgi maksājusi par savu divistabu dzīvokli Kr. Valdemāra ielā, pandēmijas dīkstāves dēļ parāds uzkrājies, sasniedzot 400 eiro. Parāda slogs licis viņai domāt pat par pašnāvību.

Taču nu labu cilvēku dēļ situācija atrisinājusies – viņai saziedoti līdzekļi, kas ļaus dzēst gan dzīvokļa parādu, gan parādus tiem, no kā viņa aizņēmusies naudu.

Sarunā ar "Delfi" humoriste pauž bezgalīgu pateicību visiem, kuri nepalika vienaldzīgi viņas situācijā un palīdzēja. "Kāds draugs paprasīja konta numuru, un tad jau daudzi citi mākslinieki sāka zvanīt. Sametās! Kurš pa pieciem, kurš desmit, kurš 30 eiro... Vairāk naudas gan man nevajag, visiem milzīgs paldies! Tagad viss nokārtojas. Tikšu galā ar visiem parādiem, nevajag vairs ziedot," teic Jolanda.

Māksliniece portālam "Delfi" arīdzan atklāj, ka ir sašutusi par mazajām pensijām Latvijā, kurās netiek ieskaitīts darba stāžs PSRS. "Nesaprotu, kā tās pensijas taisās!? Visam cenas aug, bet pensijas neceļ," sūkstās Suvorova, kurai nākas izdzīvot ar 300 eiro lielu vecuma pensiju.

Tāpat viņai ir kas sakāms komentētājiem, kuri rekomendējuši apzināties savu finansiālo situācju un no Rīgas centra pārcelties uz lētāku dzīvokli. Suvorova ir tieša sulīgā krievu valodā: "Kakoj etot nahren centr? Tas tāds bija pirms 25 gadiem. Tagad man tik daudz laika paņem, lai aizbrauktu līdz patiešām centram," par lokāciju Valdemāra un Zirņu ielu rajonā teic humoriste. Divistabnieks nebūt nav viss zeltā, bet diezgan pieticīgs, viņa uzsver.

Suvorova portālam "Delfi" arī atklāj savu lielāko vēlmi – viņa gribētu, lai nākamgad decembrī izskan viņas "prošaļnij koncert" jeb atvadu koncerts. Tam gan būtu vajadzīgs sponsors un rīkotāji. "Es mīlu Latviju, un tā gribas uzstāties, uzdziedāt, anekdotes pastāstīt," karstāko vēlmi skaidro Suvorova.

Savu vecumu Jolanda gan rūpīgi slēpj un sev ierastajā humora manierē teic, ka, ja vien nesāpētu mugura, viņa sev dotu 25 gadus. Veselības likstas mākslinieci vajā jau ilgāku laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!