Foto: Vida Press

Amerikāņu aktieris, režisors, producents un scenārists Džons Malkovičs nu jau vairākas dienas uzturas Rīgā, kur Dailes teātrī sākts darbs pie izrādes "Kokvilnas lauku vientulībā". Izrādē viņš spēlēs kopā ar lietuviešu zvaigzni Ingeborgu Dapkunaiti. Biļetes uz topošo izrādi "izķertas" nieka deviņās minūtēs. "Delfi" iepazīstina ar izcilā aktiera privāto dzīvi.

68 gadus vecais Džons Malkovičs savas karjeras laikā līdz šim atveidojis vairāk nekā 70 lomas kino un teātros, ticis pie vairākiem desmitiem balvu, tostarp "Oskara" nominācijām.

Malkovičs un Dapkunaite jau paviesojušies pie Rīgas mēra Mārtiņa Staķa, mēra kungam atzīstot, ka viņa mīļākā filma ar Malkoviča piedalīšanos ir "Bīstamie sakari".

Jāteic, ka Malkoviča privātā dzīve ir visai rāma – vienīgais "skandāliņš" ved uz astoņdesmitajiem gadiem, kad viņam bija romāns ar aktrisi Mišelu Feiferi. Tā dēļ izjuka Malkoviča laulība ar aktrisi Glennu Hedliju, ar kuru viņš apprecējās 1982. gadā. 1988. gadā laulība tika šķirta oficiāli.
Foto: Vida Press
Jau gadu pēc šķiršanās Malkovičs satika savu nākamo sievu Nikoletu Peiranu, kura bija režisora asistente romantiskajā drāmā "Sargājošās debesis" ("The Sheltering Sky"). Abi apprecējās 1989. gadā un jau pēc gada laulība tika svētīta ar pirmdzimto – pasaulē nāca meita Amandīne, kurai nu jau 32 gadi. 1992. gadā piedzima arī dēls Lēvijs. Laulātais pāris ir kopā joprojām.
Foto: Vida Press

Lai gan dzimis ASV, Malkovičs ar ģimeni desmit gadus dzīvoja un strādāja Francijā. Šo valsti viņi pameta pēc tam, kad 2003. gadā Francijas nodokļu politika kļuva par parāk lielu slogu. Ģimene pārcēlās uz Masačūsetsu, kur mīt joprojām, bet aktieris joprojām lieliski runā franču mēlē.

Džons Malkovičs naudu pelna ne tikai kā aktieris. Viņš ir līdzīpašnieks restorānam un naktsklubam Lisabonā, Portugālē.

Par saviem politiskajiem uzskatiem Malkovičs paudis, ka nepieder nevienai ideoloģijai, turklāt pēdējo reizi ASV prezidenta vēlēšanās balsojis tālajā 1972. gadā. Savukārt reliģiskā plānā Malkovičs sevi uzskata par neticīgo. "Neteiktu, ka esmu vispār bez garīgās pārliecības, taču drīzāk pieskaitu sevi agnostiķiem. Neesmu pārliecināts, ka ir kāds dižens radītājs, kas visu kontrolē," aktieris pauda 2008. gadā.

2013. gadā Malkovičs kādam vīrietim Toronto, Kanādā, izglāba dzīvību. Aktieris pastaigājās pa pilsētu un pamanīja, ka uz ielas paklūp kāds sirmgalvis. Kritiens bija dramatisks, jo vīrietis uz metāla sastatņu gabala pāršķēla sev rīkli. Malkovičs metās apturēt asiņošanu un parūpējās par kunga aizvešanu uz slimnīcu. Tur viņam izglāba dzīvību; vīrs vēlāk pateicās aktierim par palīdzēšanu nelaimē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!