Pērnā gada vasarā pašnāvību izdarīja viens no iemīļotākajiem Holivudas aktieriem Robins Viljamss (attēlā), bet tagad tapis zināms, kā 63 gadus vecais komiķis pavadījis savas mūža pēdējās dienas.

Šonedēļ britu telekanāls Channel 5 demonstrējis dokumentālu raidījumu, kurā rekonstruētas aktiera mūža pēdējās dienas - izrādās, tās vīrietis pavadījis paranoiskā neprātā, baidoties, ka "ar viņu vēl kaut kas nav kārtībā".

Dienu pirms nāves Viljamss bija salicis visu savu vērtīgo pulksteņu kolekciju zeķē un aiznesis pie kāda sava drauga, lai viņš to paglabātu pie sevis.

Saskaņā ar liecībām pēdējās 24 stundas aktieris pavadījis drudžaini internetā meklējot dažādus medikamentus, jo bijis pilnīgi pārliecināts, ka viņam ir vēl kāda slimība.

Viljamsam dzīves laikā bija diagnosticēta Pārkinsona slimība, bet britu televīzijas veidotajā raidījumā atklāts, ka tikai autopsijā konstatēts - viņam bijusi arī progresējoša plānprātība jeb demence ar Levi ķermenīšiem. Tas arī izskaidro viņa bezmiegu, nemieru un paranoiskās noslieces, bailes un apjukumu.

Raidījumā aktiera nāvi komentējis patologs Ričards Šepards, kurš atzinis - Viljamsa darbības internetā apliecina, ka aktieris nojautis, ka viņam kaiš vēl kaut kas, ar ko viņš pats nespēj tikt galā. Tas paranoju padarījis vēl tikai spēcīgāku.

Tāpat dokumentālā filma liecina - dienā, kad aktieris pakārās, pēc vēnu pārgriešanas viņš vannasistabā ir mēģinājis satīrīt savas asinis.

Jau vēstīts, ka Viljamss 2014. gada 11. augustā tika atrasts, pakāries savas mājas guļamistabā Kalifornijā.

Viljamsa guļamistabā tika atrasta kvetiapīna pudelīte - ar šiem spēcīgajiem medikamentiem tiek ārstēta šizofrēnija un bipolārie traucējumi.

Ārsts tās viņam bija izrakstījis nedēļu pirms pašnāvības, un tas netieši apliecina, ka neilgi pirms nāves slimības simptomi ir saasinājušies.

Dažus mēnešus pirms nāves Viljamss ārstējās no atkarībām rehabilitācijas centrā, bet pēc nāves veiktās asinsanalīzes liecina - pēdējā mūža diennaktī viņš nav lietojis nedz alkoholu, nedz narkotikas, bet organismā atrastas medikamentu pēdas. Autopsija arī apliecina - aktiera noskaņojums pirms nāves tika kontrolēts ar mirtazapānu, ko lieto depresijas ārstēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!