Foto: F64

Novembra sākumā pašmāju medijus pāršalca vēsts, ka radio BOOM FM rīta programmas Suņu būda vadītājs - Latvijas Nacionālā teātra aktieris Artuss Kaimiņš (attēlā) - nolēmis sūdzēt tiesā laikrakstu Vakara Ziņas, pieprasot 67 tūkstošus latu lielu kompensāciju par nodarīto morālo kaitējumu.

Toreiz aktiera advokāts Aldis Gobzems skaidroja, ka Vakara Ziņu žurnālisti izrādījuši ļoti necienīgu attieksmi pret viņa klientu, oktobra sākumā publicējot rakstu "Kāpēc Kaimiņš ir tik stulbs?", kurā tiek apgalvots, ka aktierim ir galvas trauma un viņš ir nīstākā persona Latvijā.

Tika sagatavota pirmstiesas prasība, kurā tika pamatots, kādēļ aktieris būtu pelnījis kompensāciju, taču tagad kļuvis zināms, ka lieta uz laiku atlikta, jo šobrīd Gobzems pievērsies aktuālākām problēmām.

"Virzība notiek. Es to visu nedaru viens, man ir vairāki kolēģi, bet, ja nemaldos, prasība tika iesniegta tiesā. Esmu gatavs Artusu aizstāvēt un joprojām esmu stingri pārliecināts, ka žurnālisti rīkojās neētiski un aizskāra viņa jūtas," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta advokāts.

Kad medijos parādījās vēsts, ka Artuss nolēmis no Vakara Ziņu žurnālistiem pieprasīt kompensāciju, laikraksts sniedza arī savu atbildi aktierim, kurā neslēpa, ka vainu neatzīst un, viņuprāt, žurnālisti rīkojušies adekvāti.

Kā skaidro Gobzems, tas vēl jo vairāk viņā raisa pārliecību, ka Kaimiņš saņems nepieciešamo aizstāvību, jo žurnālisti izturējušies neētiski un pat rupji un savu vainu nav atzinuši - šobrīd šis ir principa jautājums.

Tiesa, sakarā ar neiedomājamo traģēdiju, kas Zolitūdes Maximā notika aizvadītās nedēļas ceturtdienā, Gobzems šo lietu nedaudz atlicis. Viņš šobrīd pievērsies priekšlikumu gatavošanai, kuri saistīti ar nelaimē cietušo tuviniekiem un ievainotajiem.

"Šobrīd Artusa lieta nav aktuāla. Sakarā ar nesenajiem notikumiem ir citas daudz būtiskākas problēmas, kurām šobrīd esmu pievērsies," noslēgumā saka advokāts Gobzems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!