Foto: Mango
Jaunais aktieris Artuss Kaimiņš (attēlā) jau divus gadus ir Nacionālā teātra štata aktieris, taču paralēli viņš ir izmēģinājis spēkus arī ASV un Krievijā. Tagad Artusam ir skaidrs, kāpēc Krievijā latviešiem viss izdodas labāk un kāpēc nav sanākusi viņa paša karjera ASV.

"Amerikā tālāk par ekstrām nekur netiku. Ekstras ir - astotajā rindā devītais pa kreisi kaut kādos seriālos un tā tālāk. Pusgadu biju Losandželosā un pirms tam tikpat ilgi Ņujorkā, un atkal - es netīrīju ielas, bet darīju savu aktiera darbu," intervijā izdevumam TV Izklaide stāstījis Kaimiņš.

Tāpat aktieris sapratis, ka, nemācoties no citu kļūdām, pieļāvis latviešu aktieru tipisko kļūdu.

"Jau sen ir pateikts, ka Amerikā nav ko darīt. Ja tu gribi tur strādāt, jābūt vietējam vismaz no septiņu gadu vecuma, tevi izmāca, un tu runā bez akcenta. Sāc ar Nickelodeon, tad ej tālāk, piemēram, uz Paramount Pictures, un - aiziet, aiziet, aiziet," shēmu skaidro Kaimiņš, piebilstot, ka vienīgā, kas Holivudā pārstāv Baltijas reģionu, ir Ingeborga Dapkunaite.

"Nevajag lauzties, tas nav pareizi. Veiksmes formula ir - "nesaspringsti un negruzies". Ja šīs divas lietas izdarīsi, pārējais agrāk vai vēlāk notiks. Vismaz nebūsi zaudējis miljardiem nervu šūnu," secinājis Kaimiņš.

Savukārt Krievijā viņam viss padevies vieglāk, jo Kaimiņš sapratis, ka "baltiešu Holivuda ir Krievija" un ka "pēc prāta, valodas, literatūras, bērnības multenēm, anekdotēm esam tuvāk krieviem, nevis amerikāņiem".

"Viņiem tur viss ir savādāk. Man Krievija ir daudz, daudz interesantāka. Cik esmu braucis filmēties, tur norit dzīve. Tur patiešām jautā, kā tev iet, nevis: "How do you do?" - un uzreiz runāt tālāk - tava atbilde nemaz neinteresē," atšķirības starp abām impērijām novērojis aktieris.

Šobrīd Kaimiņš gatavojas režisora Mihaila Gruzdova izrādei Arī gudrinieks pārskatās, kas ir dramaturga Aleksandra Ostrovska lugas iestudējums Nacionālajā teātrī. Tās pirmizrāde plānota 21. septembrī, bet pagaidām izklaides portāls Mango piedāvā nelielu ieskatu izrādes mēģinājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!