Foto: DELFI

Latvijas Nacionālā teātra aktieris un radio BOOM FM raidījuma Suņu būda vadītājs Artuss Kaimiņš (attēlā) nolēmis sūdzēt tiesā preses izdevumu Vakara Ziņas un divus tā žurnālistus – viņš no laikraksta vēlas saņemt kompensāciju par nodarīto morālo kaitējumu 67 tūkstošu latu apmērā.

Artuss ir aizvainots par oktobra sākumā laikrakstā Vakara Ziņas publicēto rakstu ar nosaukumu "Kāpēc Artuss Kaimiņš ir tik stulbs?", kurā tiek apgalvots, ka aktierim ir galvas trauma.

Aktiera advokāts Aldis Gobzems ir pārliecināts, ka šie izteikumi bijuši aizvainojoši un cilvēka veselības aprunāšana publiski bez personas piekrišanas ir neētisks žests.

"Esam sagatavojuši pirmstiesas prasību, kurā no Vakara Ziņu žurnālistiem Sandra Vanzoviča un Kaspara Ūdra, kā arī no paša izdevuma pieprasām kompensāciju par morālā kaitējuma nodarīšanu - 67 tūkstošus latu.

Ir neētiski publiskajā telpā apgalvot, ka Artusam ir galvas trauma. Lai kaut ko tādu paziņotu, ir nepieciešami pierādījumi, taču ne Vakara Ziņas, ne abi žurnālisti to nevar pamatot," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Kaimiņa advokāts Gobzems.

Tāpat par neētisku advokāts uzskata arī Vakara Ziņu apgalvojumu, ka Artuss Kaimiņš ir nīstākais cilvēks Latvijā. Gobzems ir pārliecināts, ka aktieris ir viens no pieprasītākajiem un populārākajiem radio raidījumu vadītājiem.

"Žurnālisti ir aizskāruši Artusa godu un cieņu, tādēļ tiesā tiks iesniegta prasība par morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu.

Kādēļ tieši šāda summa? Jo Vakara Ziņu žurnālisti tik daudz ar šo skaitli manipulējuši un izmantojuši komerciālajos nolūkos, ka nolēmām viņiem tieši šādu ciparu pieprasīt," noslēgumā saka Gobzems.

Jau vēstīts, ka tieši šādu summu - 67 tūkstošus latu - Kaimiņš pieprasīja no hiphopera Gacho, kurš bija pļāpīgo aktieri izaicinājis uz dueli. Toreiz Kaimiņš prasību pamatoja ar to, ka Gacho sverot 67 kilogramus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!