Foto: LETA/Kadrs no video
Jau no paša sākuma romāns ar Artusu Kaimiņu nebija rozēm kaisīts – izrādās, ka viņš izklaidējies ar citu dāmu tā vietā, lai dotos uz norunātu satikšanos ar Dārtu, turklāt tas bijis tas pats vakars, kad deputāta īrētajā dzīvoklī izcēlās ugusgrēks, kurā Kaimiņš guva visai smagus apdegumus. Šo faktu aktrise Daneviča atklāja sarunā ar Džilindžeru viņa interneta šovā "Dž.Spot".

2. decembrī pirms trim gadiem portāls "Delfi" ziņoja, ka izcēlies plašs ugunsgrēks mājā Antonijas ielā, jau tās pašas dienas vakarā kļuva skaidrs, ka tas noticis Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa īrētā dzīvoklī. Ugunsnelaimē pats Kaimiņš guva roku apdegumus, bet policija krimināllietu neierosināja.

Kā tagad sarunā ar Džilindžeru atklāj Daneviča, ugunsgrēks notika 2019. gada pirmajā adventē, kad abi iepriekšējā vakarā bija tikušies un starp abiem jau bija romantiskas dzirksts simpātijas. Randiņš noslēdzies ar norunu satikties atkal rīt, taču Kaimiņš piepeši "pazudis", uz ziņām nav atbildējis. Daneviča nodomājusi, ka laikam nav deputātam tā kārtīgi iepatikusies un tikai nākamajā rītā ziņās izlasījusi, ka dedzis viņa miteklis. Zvanot Artusam, tālruni pacēlusi cita sieviete – Kaimiņa bijusī...

Kā zināms, pēc tam tomēr abi nodibināja ciešāku draudzību, kas vainagojās arī ar bērna ieņemšanu. Divu stundu garajā sarunā ar Džilindžeru aktrise stāsta, ka jau sākotnēji visi pāra kopējie paziņas "neko labu par Artusu nevarēja pateikt", tomēr viņam izdevies Daneviču nošarmēt, viņa dziļi un patiesi iemīlējusies. Problēmas mājās sākušās jau drīz vien, taču Daneviča turpinājusi ticēt un mīlēt, arī līdz fiziskai aiziešanai no vīrieša pagājis ilgs laiks. Tas beidzot pērnā gada decembrī notika, un kopš tā laika starp bijušajiem mīlniekiem ir tik saspringtas attiecības, ka tās nu tiek risinātas tiesas zālē. Aktrise uzskata, ka viss šobrīd notiekošais ir Kaimiņa atriebība par viņas aiziešanu.

Saskaņā ar Danevičas teikto, deputāts ir noskaņots mātei atņemt gadu veco dēlu. Pagaidām abi dala tikšanās laikus uz vienošanās pamata, taču Kaimiņš vēlas pilnu aizgādniecību pār bērnu un mātes satikšanu reizi nedēļā. Daneviča ar to nav mierā. Intervijā viņa klāsta, ka gan Kaimiņam, gan viņai ir kaudze dažādu pierādījumu vienam pret otru un Danevičai "ir daudz, ko parādīt", taču viņa to nedarīs publiski, ja vien Kaimiņš nesāks īstu kaitniecību. Aktrises vēlme ir darboties bērna interesēs un viņa grib, lai puisēnam būtu tēvs, taču Kaimiņš nekādā veidā neesot piedabūjams uz konstruktīvu dialogu, lai vienotos par zēna nākotni pie abiem vecākiem.

Šobrīd tiesvedība ir aktīvā procesā, un runas par to liek Danevičai pat apraudāties – nekādi neesot iespējams aizklauvēties līdz bērna tēva saprātam. Kā zināms, Artuss Kaimiņš publiski nekomentē attiecības ar bērna māti un saviem nolūkiem.

Sarunā ar Džilindžeru aktrise pieskārās arī citiem mazzināmiem faktiem par viņas un Kaimiņa privāto dzīvi.

Tāpat Dārta atzīst savu bezgalīgo naivumu un nespēju "nolasīt cilvēkus" – par to viņa izteicās saistībā ar mūziķa Strūberga ģimenes skandālu. Strūberga bērnu māte Mairita publiski apsūdzēja mūziķi vardarbībā un daudzi, ari Daneviča, nostājās viņas pusē, kamēr Strūbergs klusēja. Tagad, kad puisis publiskojis divu stundu garu monologu par viņa patiesību, arī Danevičai nācies krietni palauzīt galvu – kam ticēt?

Intervija ar Dārtu Daneviču pilnā garumā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!