Filmas "Love Vegas" zvaigzne Kamerona Diaza (35) no 2007.gada līdz šā gada jūnijam nopelnījusi 50 miljonus dolāru, līdz ar to izpelnoties pirmo vietu žurnāla "Forbes" sastādītajā vislabāk pelnošo Holivudas aktrišu sarakstā. Lauvas tiesu ienākumu devusi jau pieminētā filma "Love Vegas", kā arī piedalīšanās animācijas filmās "Šreks".

Par astoņpadsmit miljoniem dolāru no Diazas atpaliek Kīra Naitlija (23) („Karību jūras pirāti - Uz pasaules malu"). „Forbes" gan ņēmis vērā ne tikai ienākumus no filmām, bet arī modes un kosmētikas reklāmās nopelnīto naudu un te nu jāņem vērā, ka Naitlija diezin vai savus 32 miljonus dolāru būtu nopelnījusi, ja nebūtu „Chanel" smaržu reklāmas seja.

Trešo vietu sarakstā ieņem Dženifera Enistone, kuras ienākumi aplēsti uz 27 miljoniem dolāru, savukārt ceturto vietu dala aktrises Rīza Viderspūna un Gvineta Paltrova (25 miljoni dolāru). Tāpat kā Naitlijai, arī Paltrovai līdztekus filmu honorāriem (kino hīts „Iron Man") ir blakus ienākumi, proti, uz vairākiem gadiem noslēgts līgums ar „Estée Lauder". Reklāmā Paltrova filmējās pirms pāris gadiem un kopš tā laika vienīgais, kas viņai jādara - regulāri jāsaņem nauda par to. „Šāds līgums kalpo vairāk par statusa simbolu," kādā intervijā atzinusi Paltrova.

Kopā desmit pelnošākās Holivudas aktrises gada laikā ienākumos guvušas 244,5 miljonus dolāru. Desmitniekā ietilpst arī Džūdija Fostere, Sāra Džesika Pārkere, Merila Strīpa, Emija Adamsa un visbeidzot Andželīna Džollija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!