Foto: LETA
31 gadu vecais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Kaspars Zvīgulis (attēlā) jau divas nedēļas vairs nestrādā teātrī – izrādās, ka aktiera profesionālajai darbībai ir traucējusi pārmērīga alkohola lietošana.

Lai gan presē izskanējušas visdažādākās anonīmās baumas, šo faktu sarunā ar portālu Delfi apstiprina arī Nacionālā teātra preses pārstāve Līga Rimšēviča. "Zvīgulim bija problēmas ar alkoholu, ko viņš vairs nespēja kontrolēt," komentē Rimšēviča.

"Kad viņš bija alkohola reibumā, kolēģi sūdzējās, ka viņiem ir grūti ar Zvīguli strādāt. Arī teātra vadībai tas par labu nenāca - ir nācies atcelt vairākas izrādes. Piemēram, izrādē Venēcijas tirgotājs Zvīgulim bija paredzēta loma, taču šo problēmu dēļ pie tās sāka strādāt Jānis Vimba," stāsta Rimšēviča.

Viņa tāpat atklāj, ka teātra vadība aktierim izteikusi arī vairākus brīdinājumus, taču tos Zvīgulis nav ņēmis vērā, bet tad, kad teātra vadība nav ļāvusi viņam kāpt uz skatuves alkohola reibumā, aktieris uzrakstījis atlūgumu, ko teātra vadība pieņēmusi.

"Tāpēc nebūtu pareizi teikt, ka Zvīgulis aizgājis no teātra vai palūgts aiziet. Patiesība droši vien ir kaut kur pa vidu. Kad viņš nedzer, viņš ir lielisks aktieris un arī cilvēks. Tik daudz iespēju, cik bijušas Zvīgulim, reti tiek dotas kādam aktierim.

Kādu brīdi viņš centās saņemties, jo tika plānots, ka viņš būs galvenajā lomā [Edmunda Freiberga] izrādē Lilioms, bet uz [Ināras Sluckas] izrādi Zudušo laiku citējot viņš bija ieradies pamatīgā alkohola reibumā," atklāj Rimševiča.

Zvīgulis Nacionālajā teātrī strādāja kopš 2004. gada, un starp viņa nozīmīgākajām lomām minami darbi izrādēs Mehāniskais apelsīns (2005), Mērnieku laiki (2007), Tēvocis Vaņa (2008), Lācis (2009) un daudzās citās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!