Foto: Reuters/Scanpix

Kino sāgas Karību jūras pirāti zvaigzne – skaistā angļu aktrise Keira Naitlija (attēlā) – kādā nesenā intervijā izstāstījusi, no kurienes viņai tik neparasts vārds, – izrādās, tas viņai dots par godu padomju laika daiļslidotājai Kirai Ivanovai.

Fonētisku problēmu dēļ mazās meitenes dzimšanas apliecībā vārds tika ierakstīts kļūdaini - topošās kinozvaigznes māte nepareizi izrunāja vārdu "Kira", un tā vietā apliecībā tika ierakstīts "Keira".

Aktrise par šo kuriozu gan stāsta ar smaidu, jo šobrīd viņa ir vienīgā slavenība, kurai ir dots šāds neparasts vārds.

Kā 29 gadus vecā aktrise atklājusi intervijā žurnālam Elle, nosaukt meitu par Kiru ierosinājis viņas tēvs, kurš bija sajūsmināts par Kiras Ivanovas (1963-2001) uzstāšanos, kura 1984. gadā Sarajevas olimpiādē izcīnīja bronzas medaļu.

"Tētis viņu redzēja pa televizoru, un Ivanova uz viņu atstāja tik lielu iespaidu, ka viņš nolēma mani nosaukt šajā vārdā," intervijā atklājusi aktrise.

Krievijas mediji gan uzsver, ka Keira Naitlija nav vienīgā šovbiznesa zvaigzne, kuras vārds saistīts ar slaveniem krieviem - piemēram, aktieris Līvs Šreibers tā nosaukts par godu Ļevam Tolstojam, Lara Fabiana vārdu ieguvusi no Borisa Pasternaka romāna Doktors Živago varones, bet Vinonas Raideres brālis Uri nosaukts par godu Gagarainam.

Savukārt Havaju salās dzimušās mūziķes Nikolas Šerzingeres otrs vārds ir Praskovja, kurš viāi dots par godu vecmāmiņai krievietei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!