Foto: Privātais arhīvs

Pēc vairāku gadu pauzes Kristīne Krūze-Hermane atgriezīsies uz Jaunā Rīgas teātra (JRT) skatuves kā štata aktrise, viņa atklājusi intervijā žurnālam "Ieva".

Kristīne Krūze-Hermane nolēmusi no augusta atgriezties JRT kā štata aktrise, jo jūtas sailgojusies pēc šī darba. Tiesa, viņa vēl nezina, kā jutīsies, atkal atgriežoties aktrises ampluā, jo visus trīsarpus gadus, kopš viņa no teātra aizgāja, pēc aktrises darba neskuma.

"Kaut kad ziemā režisore Inga Tropa mani pēkšņi uzrunāja, vai gribu piedalīties viņas izrādē kā aktrise. Līdz tam visus šos trīsarpus gadus man vispār nebija tādas sajūtas. Kad aizgāju no štata, zināju, ka varbūt gribu strādāt kā režisore, bet ne vairs kā aktrise. Man nebija nekādu ilgu, nekādas nostalģijas. Nulle! Bet pēkšņi konstatēju – kaut kāda sajūta ir radusies, mani uzrunāja, un es teicu jā. Tā bija dīvaina sajūta – atgriezties. Būtībā tā ir sajūta, ka tu atgriezies mājās," aktrise skaidro žurnālam "Ieva" un piebilst, ka aktrises darbā ir iespēja būt kaut kam citam, aizbēgt no sevis.

Skaidrojot toreizējās aiziešanas iemeslus, Krūze-Hermane min, ka to vajadzēja izdarīt, lai kļūtu stiprāka. "Man vajadzēja izkāpt ārā, lai uzaudzētu savus iekšējos muskuļus un mugurkaulu, jo teātrī es to neizdarīju. Tur biju pārāk ietekmējama," viņa saka.

Tagad aktrise jūtas iekšēji vairāk nobriedusi un spēj vieglāk uzvert apkārtējo negācijas un viedokļus. Intervijā "Ievai" viņa gan atzīmē: nav līdz galam patīkami, ka līdz ar atgriešanos viņa atkal pilnībā nonāks Alvja Hermaņa ietekmes zonā.

Jaunajā sezonā Krūzei-Hermanei jau paredzētas divas lomas, kā arī viņa iestudēs divas savas izrādes – "Runāšanās par seksu" un "Mazās lapsas" (pagaidu nosaukums).

Aktrise līdz šim jau iestudējusi trīs izrādes, tostarp darbu "Sliktie ceļi", kas vēsta par notikumiem Ukrainā pirms astoņiem gadiem.

Kristīne Krūze-Hermane ir JRT mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa kundze un trīs bērnu mamma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!