Foto: LETA

Dailes teātra prīma Ilze Ķuzule-Skrastiņa sniegusi interviju žurnālam "Ieva" un cita starpā padalījusies pārdomās par šo trauksmaino laiku. Aktrise teic, ka dzīvo savā burbulī, no kura nevēlas līst ārā. Viņa uzskata, ka "domājošiem cilvēkiem šobrīd ir tiešām ļoti grūti".

Sarunā ar "Ievas" žurnālisti Aivu Alksni aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa atbildēja arī uz šķietami vienkāršu jautājumu: kā uztverat šobrīd apkārt notiekošo?

"Vilšanās sajūta līdzcilvēkos ir milzīga. Tikai tagad esmu sapratusi, cik ļoti izteiktā burbulī es visu laiku esmu dzīvojusi. Bet es nevēlos līst no tā ārā! Redzot statistiku, saprotu – tā, kā domāju es un mans burbulis, tādi mēs esam kādi trīsdesmit procenti Latvijas iedzīvotāju. Mazāk nekā puse... Vai šie 30% spēs kaut ko mainīt uz labu? Nezinu. Tā kopaina nav patīkama," spriež aktrise.

Viņa uzskata, ka domājošiem cilvēkiem šobrīd nudien neklājas viegli.

"Piektdien vēl nospēlējām "Smiļģi", pēc izrādes apsēdāmies un runājām: kovids, apkārt plosās šausmīga vētra, nevar saprast – būs karš vai nebūs, vēl tie elektrības rēķini... No visām pusēm situācija ir samilzusi tik ļoti, ka vienkārši jāizvēlas mazākais ļaunumus, uz ko koncentrēties. Negribu izklausīties augstprātīga vai aroganta, bet domājošiem cilvēkiem šobrīd ir tiešām ļoti grūti," teic aktrise. Viņa no realitātes bēg darbā – citā realitātē uz skatuves.

Skrastiņa-Ķuzule intervijā "Ievai" neprecizēja, kādā pētījumā vai sabiedriskā aptaujā identificēti 30% viņai līdzīgi domājošie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!