Foto: Vida Press

Amerikāņu aktrise, 84 gadus vecā Džeina Fonda saviem sekotājiem "Instagram" vietnē atklājusi, ka viņai diagnosticēts vēzis un tiek veikta ķīmijterapija, vēsta BBC.

Paziņojumā saviem nepilniem diviem miljoniem "Instagram" sekotāju, Džeina Fonda pavēstīja, ka viņai diagnosticēta limfoma, taču ne sarežģītā Hodžkina limfoma. Viņa slimību raksturoja kā tādu, kas ļoti labi padodas ārstēšanai, un tas šobrīd dara viņu laimīgāku.

Tāpat Fonda uzsver, ka viņai ir veselības apdrošināšana, kā arī pieeja vislabākajiem ārstiem. "Ir sāpīgi, ka šajā ziņā esmu priviliģēta. Gandrīz katrai ģimenei Amerikā ir nācies saskarties ar vēzi, un pārāk daudziem nav pieejama kvalitatīva veselības aprūpe, kādu saņemu es. Tas nav taisnīgi," vēsta Fonda, kura daudzus gadu desmitus cīnījusies par labāku veselības aprūpes sistēmu ASV.

Viņai atklāts retāks limfomas veids, kas attīstās limfātiskajā sistēmā – ķermeņa asinsvadu un dziedzeru tīklā. Fonda raksta, ka viņai tiks veikts sešu mēnešu ķīmijterapijas kurss, taču šajā laikā nekas netraucēšot turpināt cīnīties, piemēram, par labāku klimatu pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!