Holivudas aktieris Leonardo Dikaprio (attēlā) uz lielajiem ekrāniem pavisam drīz atgriezīsies filmā The Revenant (Cilvēks, kurš izdzīvoja). Filmas reklāmas rullītis liecina, ka kinodarba varonis iet cauri īstai ellei, bet izrādās – arī pats aktieris dzīvē vairākkārt bijis tuvu nāvei.

Aktieris intervijā Wired žurnālam pastāstījis, ka viņa dzīvē bijušas trīs situācijas, kad nācies ielūkoties nāvei acīs - vienreiz viņam uzbrukusi haizivs, citreiz uzsprādzis lidmašīnas dzinējs, bet trešo reizi viss nogājis greizi izpletņlēkšanas laikā.

Dikaprio intervijā atzinis, ka šie gadījumi krietni pabojājuši viņa draugu attieksmi - biedri vairs nevēlas kopā ar aktieri doties piedzīvojumu medībās, jo viņa kompānijā vienmēr kaut kas noiet greizi.

Aci pret aci ar balto haizivi viņš nonācis, nirstot Dienvidāfrikā - tā bijusi tik tuvu, ka zobu šņakstināšana notikusi vien rokas stiepiena attālumā no Dikaprio galvas, un vēlāk niršanas instruktori atzinuši, ka tik bīstamu situāciju nav piedzīvojuši ne reizi 30 darba gados.

Lidmašīnas dzinēja sprādzienu viņš novērojis no biznesa klases, bet viņam atkal paveicies - pilotam izdevies veikt ārkārtas nosēšanos.

"Es biju vienīgais, kurš tobrīd lūkojās ārā un redzēja, kā milzu turbīna kā komēta eksplodē. Tas bija traki," atmiņās gremdējies Dikaprio.

Trešo reizi viņš nāvei acīs ielūkojies, kad izmēģinājis lēkšanu ar izpletni - viņa un instruktora izpletņi sapiņķerējušies, un abi vīrieši piedzīvojuši brīvo kritienu.

"Jautrākā daļa bija tad, kad viņš paziņoja: "Tu, visticamāk, salauzīsi abas kājas, jo mēs krītam pārāk strauji." Tad, kad tev visa dzīve ir pazibējusi gar acīm, tu uzzini, ka, jā, arī tavas kājas tiks salauztas," intervijā par piedzīvoto ironizējis Holivudas aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!