Foto: LETA
Pašmāju teātra un kino aktrisei Lilitai Ozoliņai (attēlā) šoruden apritēs 69 gadi. Viņa joprojām aktīvi darbojas ne tikai uz skatuves, bet drīzumā būs redzama arī TV3 jaunajā seriālā "Šķiršanās formula". Tiesa, viņa jau skaidri zina, kā pavadīs vecumdienas, kad vairs nespēs darboties profesionālajā sfērā.

Intervijā žurnālā "Ieva" aktrise šonedēļ stāstījusi, ka viņa jau laicīgi izplānojusi, ko darīs tad, kad veselība vairs neļaus aktīvi rosīties profesionālajā sfērā. Viņa pārcelsies uz pansionātu.

Taujāta, vai viņa baidās no vecuma, Lilita atbildējusi, noraidoši – viņasprāt, tas esot tāds sīkums. Arī slimības un nevarība pagaidām aktrisei raizes nedara, jo nākotnes vīzija viņai jau ir skaidra.

"(...) Es esmu izdomājusi, kā dzīvošu un ko darīšu, lai netraucētu sev tuviem cilvēkiem, un jūtos pavisam mierīga. Negribu savu tuvu cilvēku, meitas, priekšā būt nevarīga un atkarīga, un zinu, ko darīšu. Pansionāts," sacījusi aktrise.

Tāpat Ozoliņa, kura ir meitas Liliānas māte, skaidrojusi, kā bērna nākšana pasaulē ietekmējusi viņas dzīvi. Kad piedzima meita, aktrise bija 27 gadus veca.

"Dzīve nemainījās. Bet ar meitas piedzimšanu es ieguvu tiesības staigāt pa šo zemi. Neviens darbs un labi nospēlēta loma nedod tiesības staigāt pa šo zemi. Pa šo zemi drīkst iet tad, kad esi ne vien radījis bērnu, bet atstājis aiz sevis cilvēku, par kuru tev nav kauns. Un manā dzīvē tā ir lielākā vērtība, kas man dod harmoniju, reizēm sāpina, reizēm iepriecina.

Un man vienmēr bērns bija pirmajā vietā. Ir bijuši gadījumi, kad aizeju no mēģinājuma, jo biju vajadzīga bērnam," stāstījusi Ozoliņa.

Tiesa, kā intervijā žurnālā "Ieva" atklājusi aktrise, viņa bērnībā sapņojusi, ka viņai būs māja Mežaparkā ar sētu apkārt un daudz, daudz bērnu, taču tas viss tā arī palicis tikai nepiepildīts sapnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!