Foto: AP/Scanpix

Holivudas aktieris Maikls Duglass (attēlā), kuram pirms divarpus gadiem tika diagnosticēts ļaundabīgs audzējs mutē, nesen kādā intervijā atklājis, kā vēzi izraisījusi aizraušanās ar orālo seksu.

Sākotnēji aktieris domājis, ka vēzi izraisījuši ilgie smēķēšanas un alkohola lietošanas gadi, bet vēlāk viņš uzzinājis, ka konkrēto audzēju var izraisīt papilomas vīruss, kas galvenokārt izplatās orālā seksa laikā.

Ar šādu paziņojumu Duglass nācis klajā intervijā izdevumam The Guardian - kad aktierim jautāts, vai viņš nožēlo, ka pagātnē dzēris un smēķējis, vīrietis atzinis, ka nožēlai neesot nekāda pamata.

"Neiedziļinoties detaļās, šo vēža veidu izraisa papilomas vīruss, ko var dabūt kunilinga laikā. Jā, tā ir seksuāli transmisīva slimība, kas izraisa vēzi. Un, ja jums tas ir, kunilings arī ir labākās zāles pret to," paziņojis aktieris, kuram 2010. gadā mēlē tika konstatēts valrieksta izmēra augonis.

To, ka aktiera paziņojums nav vis koķetērija vai ekstravagants izlēciens uzmanības piesaistīšanai, apliecina gan ASV, gan britu mediķu satraukums par papilomas vīrusa straujo izplatību un tā saistību ar vēža rašanos mutes dobumā - Pasaules Veselības organizācijas dati liecina, ka pieci procenti vēža slimnieku ir papilomas vīrusa pozitīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!