Foto: Mango
Parādību, ka arvien pieprasītāki kļūst striptīza dejošanas kursi sievietēm, Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa (attēlā) skaidro ar modes tendenci un to, ka vīrieši nenovērtē savas sievietes - tas esot veids, kā viņas mēģina kļūt vēl iekārojamākas savu vīriešu dēļ.

"Neprotu dejot striptīzu un nedomāju, ka katrai jaunai sievietei tas ir jāprot. Man vārds "striptīzs" uzreiz rada asociācijas ar porno industriju. Neko nevaru sev padarīt - uzreiz iedomājos tāda tipa filmas un žurnālus," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Marija.

Aktrise ir lasījusi, ka daudzas popzvaigznes apgūst šo dejas stilu, kā arī par to runā intervijās, bet tas mudina sievietes sekot modes tendencei. Zvaigznes akcentē vēl lielāka seksīguma nepieciešamību dzīvē un sievietes seko elku piemēram.

"Tendence, ka sievietes arvien vairāk vēlas apgūt tieši šo deju veidu, ir izskaidrojams ar to, ka vīrieši nenovērtē sievietes sev blakus un neredz to, cik jutekliskas tās ir. Tāpēc daudzas dodas uz šādiem kursiem, lai apgūtu šo dejas veidu un iegūtu papildus jutekliskumu," stāsta Marija.

Tas, ka sievietes mācās dejot, pēc Marijas domām, ir apsveicama rīcība, jo palīdz labāk iepazīt ķermeni, to attīstīt, padara sievietes plastiskākas un gaitu sievišķīgāku.

"Kas par daudz, tas par skādi - grūti dejot tiešām gaumīgu striptīzu. Cik esmu redzējusi dažādu pasākumu ietvaros, dejas pārsvarā ir vulgāras, jo sievietes nepiedomā pie pašas dejas, emocijām, bet pie plikumu izrādīšanas. Esmu redzējusi arī labu striptīzu, tāpēc man ir, ar ko salīdzināt," aizdomājas Marija.

Pati aktrise nekad nav dejojusi striptīzu un uzskata, ka modernajās dejās jebkura sieviete spēj izpausties daudz jutekliskāk, nekā dejā ap siteni, kas ir nedzīvs un nespēj radīt emocijas, jo trūkst atgriezeniskās saites.

"Akli nesekoju modei un deju jautājumā palieku pie vecajām, labajām modernajām dejām. Uzskatu, ka modernā deja var būt daudz jutekliskāka un seksīgāka par striptīzu. Modernās dejas ir pāru dejas - dejojot tu sajūti otra ķermeni, enerģiju. Tas ir savādāk nekā tad, ja partneris ir stienis," analizē Marija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!