Foto: F64

Pazīstamais aktieris Mārtiņš Vilsons (attēlā) gatavo pirmajai klasei savu dēlu, kurš ir viens no pavisam septiņiem aktiera bērniem. Daudzbērnu tēvs apbrīno tautiešu spēju pabarot ģimeni, ņemot vērā latviešu algu samēru attiecībā pret ģimenei elementāri nepieciešamām lietām, un spriež, ka maksāt nodokļus nav nekādas jēgas.

"Strādājot šajā valstī, mēs neko nenopelnām - algas Latvijā ir ļoti mazas. Es varu tikai apbrīnot latviešus, kā viņiem ar šādām algām izdodas ģimeni pabarot un bērnus skolai sagatavot," sarunā ar DELFI Izklaide sašutumu pauž pazīstamais aktieris.

Viņš pats nav aprēķinājis kopējo naudas summu, kādu nācies izdot, lai nopirktu dēlam skolai nepieciešamās lietas, taču apbrīno tautiešus par spēju pat no mazākās aldziņas atlicināt naudu bērna apģērbam, skolas burtnīcām un grāmatām, par pārtiku ģimenei nemaz nerunājot.

Vilsons spriež, ka valsts politika attiecībā uz ģimenēm ar bērniem ir traģikomiska. "Skaidrs, ka tiek darīts viss, lai Latvijā dzimtu pēc iespējas mazāk bērnu. Jo ko tad dod tas, ka mums tie bērni dzims, ja vēlāk viņi tāpat aizbrauks? Ko mums labu ģenētisko materiālu dāvināt citiem?" ironizē Vilsons.

Viņš uzskata, ka uz vājprātīgo situāciju, kas valda Latvijā attiecībā uz algām un iespējām uzturēt ģimeni, jāskatās ar smaidu un jādzīvo pēc principa - tikai pats vari nodrošināt savu ģimeni, bet nodokļu maksāšana ir veltīga.

"Ja man jāpabaro bērns, vai es skatīšos, kādā aploksnē man to algu pasniegs? Nē taču! Skaidri apzinos, ka no pensijas vecumdienās neiztikšu - vai nu tā nebūs, vai tā būs tik smieklīga, ka kauns vispār par pensiju saukt. Nezinu vispār, vai, dzīvojot šādos apstākļos, līdz pensijai davilkšu.

Tas taču skaidrs, ka nekāda sociālā nodrošinājuma nav un nebūs. Pats zinu jaunās māmiņas, kas raujas uz pusēm darbos un žēlojas, ka  milzīga daļa nopelnītās naudiņas tāpat paliek nodokļos. Un kur tad ir tā lielā nauda, ko samaksājam nodokļos?" jautā Vilsons.

Par savām šī brīža profesionālajām gaitām Vilsons neko daudz nevēlas stāstīt, bet sava talanta cienītājiem atgādina, ka esot "brīvmākslinieks, kurš meklē darbu un to parasti arī atrod".

"Šobrīd briestu jaunām radošajām uzvarām, strādāju ar sevi un gatavoju dēlu 1. klasei," savas šī brīža prioritātes uzskaita Vilsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!