Foto: LETA
Aktieris un septiņu bērnu tēvs Mārtiņš Vilsons (attēlā pa kreisi) pašlaik filmējas Polijā un atzīst – atbraucot uz Latviju, viņam kļūst kauns.

Polijā Vilsons filmējas lielā projektā telekanālam RTR, par kuruvairāk pagaidām gan nevēlas stāstīt, taču tajā viņam esot samērā lielaloma, un kopā ar viņu spēlē tādas krievu zvaigznes kā Artjoms Mihalkovs, Mihails Porečenkovs un Sergejs Gazarovs.

"Polijā cilvēki, uzzinot, ka esmu no Latvijas, prasa - vai tā ir tā valsts, kurā ir tā stulbā valdība?" savus piedzīvojumus ārzemēs izklaides portālam Mango atstāsta aktieris. "Latvijā visi tagad ir kā aptaurēti! Manuprāt, tā ir pati Vienotība, kas tagad aicina uz oligarhu kapusvētkiem, cerot tādā veidā glābt savu ādu. Vientiesīgā tautas daļa uz to uzķeras, un par to viņus nevar vainot."

Aktieris uzskata, ka ideja izrēķināties ar miljonāriem, kas pārņēmusi tautu, izskatoties pēc 1905. gada aicinājuma.

"Ko mēs darīsim, ja izdosies oligarhiem atņemt, piemēram, 500 miljonus latu? Tur pat jauna ceļa uztaisīšanai īsti nepietiek. Tie cilvēki, kam pieder šī lielā nauda, zina, kā to nopelnīt, viņiem ir savi uzņēmumi, kas nodrošina darba vietas - labi, ka viņi ir! Tādas naudas pārvaldīšana ir milzīgs darbs, un tas ir aplams priekšstats, ka viņi sēž uz zelta stieņiem. Man pašam nemaz negribētos vadīt dzīvi, domājot par saviem miljoniem. Esmu dzirdējis, ka vienkāršie cilvēki, kuri pēkšņi tiek pie lielas naudas, beidz savu dzīvi psihenē," stāsta Vilsons.

Aktieris ir priecīgs par jaunā Valsts prezidenta Andra Bērziņa ievēlēšanu amatā, jo, viņaprāt, Bērziņš ir ideāls piemērs citiem latviešiem.

"Viņš ir ideāls tēvs, jo rūpējas par visiem saviem bērniem. Šim prezidentam ir vajadzīgā domāšana - viņš neliks par premjeru grāmatvedi. Galu galā - politika nav rotaļlaukums, kurā visi kaujas par to, kurš pirmais nošļūks pa kalniņu," spriež aktieris.

Pēc Vilsona domām, Latviju sakārtot pa spēkam tagad esot vēl tikai tiem, kurus visi uzskata par grēkāžiem.

"Es esmu runājis ar šiem cilvēkiem, kurus visi tagad lamā un gatavojas slīcināt kapusvētkos, un es zinu, ka viņi visi ir gatavi kalpot valstij. Viņi ir pierādījuši savas spējas. Labi, varbūt viņi izmantoja situāciju, un tādā veidā tika pie naudas, bet šī nauda būtu tikusi paņemta jebkurā gadījumā!

Viss tika darīts pastāvošās sistēmas ietvaros. Galu galā, visiem zināms, ka, piemēram, ASV savulaik iedzīvojās uz kontrabandas rēķina - vienkārši tādi laiki. Vienīgie, kuri vēl var šo miskasti sakārtot, ir tie paši, uz kuru kapusvētkiem tagad aicina. Šķēli par premjeru, Šleseru par viņa padomnieku, un viss būs atkal kārtībā," savu risinājumu valsts glābšanai atklāj Vilsons.

Pats sevi Vilsons uzskata par Latvijas patriotu, un būtu gatavs pat galvu atdot par tēvzemi, bet tikai tādā gadījumā, ja tam būtu loģisks pamatojums.

"Tauta ir kā aunu bars - zinu, ka kāds tagad apvainosies, bet zināmā mērā tā tas ir. Es esmu lielāks patriots par visiem muldoņām - mani bērni runā latviešu valodā, mācās latviešu kultūru, un arī es pats esmu daudz ieguldījis latviešu kultūrā, dzīvojot no rokas mutē. Un es nenovēlu ļaunu nevienam. Mūsu jau tā ir tik maz - kāpēc vēl šķirot vienam otru? Ne jau mēs savu pašcieņu atgūsim, atrodot kādu par sevi sliktāku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!