Foto: Vida Press
No dzīvības uzturēšanas iekārtām slimnīcā Kalifornijā atvienots Holivudas aktieris Toms Saizmors, kurš zināms no filmām "Glābjot ierindnieku Raeienu", "Pērlhārbora", "Dzimuši slepkavas", "Lūzuma punkts", "Sadursme" un citām, ziņo ASV prese.

61 gadu vecais Toms Saizmors miris piektdien, kad viņa tuvinieki deva atļauju aktieri atslēgt no medicīnas iekārtām, kas uzturēja viņa dzīvību pēc smadzeņu aneirismas. Nāves brīdī aktierim blakus bija viņa 17 gadus vecie dvīņi un brālis Pols.

Saizmors nonāca slimnīcā 18. februāra naktī kritiskā stāvokllī – viņš tika atrasts guļam bezsamaņā savās mājās Losandželosā. Aktieris bija pārcietis insultu. Nonākot komas stāvoklī, mediķi pauda, ka cerības uz atveseļošanos pielīdzināmas nullei, tāpēc ģimenei jāpieņem smagais lēmums par dzīvību uzturošo iekārtu atvienošanu. Šajā trešdienā lēmums tika pieņemts, un piektdien Saizmors "mierīgi nomira", raksta "Page Six".

Slavenajā kinolentē "Glābjot ierindnieku Raeienu" Saizmors atveidoja Maiku Horvātu, Toma Henka varoņa draugu un komandieri.
Pēdējos gados Saizmors bija redzams "Netflix" seriālā "Cobra Kai", kā arī viņam bija loma Deivida Linča kulta seriāla "Tvinpīka" atdzimšanā 2017. gadā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!