Otrdien, 27. decembrī, 60 gadu vecumā aizsaulē aizgājusi Holivudas aktrise Kerija Fišere, kas "Zvaigžņu karu" sērijas filmās tēloja princesi Leju, vēsta BBC.

"Pasaule viņu mīlēja, un viņa bezgalīgi pietrūks," teikts viņas meitas Billijas Lurdas vārdā izplatītajā oficiālajā paziņojumā. Tajā apstiprināts, ka Fišere mūžībā devusies pulksten 8.55 no rīta, un ģimenes vārdā izteikta pateicība visiem par labajām domām un lūgšanām.

Jau ziņots, ka aktrise piektdien ceļā no Londonas uz Losandželosu lidmašīnā piedzīvoja sirdstrieku, pēc kuras viņas stāvoklis tika raksturots kā kritisks.

Ārvalstu mediji, atsaucoties uz lidmašīnas pasažieru teikto, vēstīja, ka aktrises elpošana bijusi apstājusies 10 minūtes, bet viņu izdevās atdzīvināt.

Incidents notika 15 minūtes pirms lidmašīnas nolaišanās Losandželosas lidostā, kur aktrisi jau gaidīja neatliekamās palīdzības dienesti. Pēc sirdstriekas viņa tika hospitalizēta kādā Losandželosas slimnīcā.

Īsi pēc tam aktrises brālis izdevumam "Variety" norādīja, ka "no dakteriem nav jaunu ziņu – nedz labu, nedz sliktu. Mēs visi lūdzamies par viņu."

Fišere pasaules slavu iemantoja, tēlojot nemiernieku cīnītāju princesi Leju "Zvaigžņu karu" triloģijā, kas tapa no 1977. līdz 1983. gadam. Pēdējo reizi uz lielajiem ekrāniem viņu redzējām 2015. gadā iznākušajā filmā "Star Wars: The Force Awakens" ("Zvaigžņu kari: Spēks mostas"), kurā Fišere tēloja ģenerāli Leju Organu. Tiesa, tā nebūs pēdējā tikšanās ar Leju – "New Musical Express" ziņo, ka jauno "Zvaigžņu karu" ainas ar Fišeres dalību ir nofilmētas. Šī filma uz lielajiem ekrāniem nonāks 2017. gada nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!