Foto: Vida Press/Coleman-Rayner

Pazīstamā, nopelniem bagātā amerikāņu aktrise Sandra Bulloka (attēlā pa labi) 26. jūlijā atzīmēs 52 gadu jubileju. Par godu šim notikumam ārvalstu foto aģentūrās publicēti līdz šim neredzēti kinozvaigznes jaunības dienu foto.

Publiskota virkne melnbaltu kadru no Bullokas vidusskolas laikiem. Tiek vēstīts, ka attēli ņemti no aktrises absolvētās skolas gadagrāmatām.

Bulloka mācījās Vašintonas-Lī vidusskolā Ārlintonas apgabalā. Bildēs meitenei, kura, visticamāk, tolaik vēl nemaz nenojauta, ka kļūs par kinozvaigzni, ir aptuveni 16 gadi.

Attēli tapuši astoņdesmito gadu sākumā. Savukārt pirmos nopietnos soļus kino sfērā Bulloka spēra tikai pēc aptuveni desmit gadiem.

Jau skolas laikā Bulloka pamanījusies izcelies uz vienaudžu fona – viņa bijusi karsējmeiteņu komandas līdere un darbojusies arī teātra pulciņā.

Slavu aktrisei atnesa dalība 1994. gada asa sižeta filmā "Speed" ("Ātrums"). Vēlāk tai tika veidots ne mazāk veiksmīgs un ienesīgs turpinājums, un Bullokas karjera uzņēma apgriezienus. Izdevums "Forbes" viņu atzina par 2014. gada pelnošāko aktrisi – sieviete nopelnja 51 miljonu ASV dolāru.

Tāpat jāatzīmē, ka Bulloka divas reizes nominēta "Oskaram" kā labākā aktrise, un 2010. gadā viņa zeltīto statueti arī saņēma – par lomu filmā "The Blind Side" ("Neredzamā puse").

Savukārt daudziem joprojām spilgti atmiņā palicis viņas tēlojums 2013. gada filmā "Gravity" ("Gravitāte"). Tā saņēma septiņus "Oskarus", taču Bullokai, kura bija nominēta kā labākā aktrise, neizdevās triumfēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!