Foto: F64

26. augusta naktī pāragri mūžībā aizgāja teātra un kino aktieris Jānis Reinis. Vēlāk tapa zināms, ka mūža pēdējās dienas viņš pavadījis kopā ar tuvu draugu un kolēģi Rūdolfu Plēpi (attēlā), kurš šobrīd zaudējuma sāpju dēļ pilnībā ļāvies "zaļajam pūķim" – viņš mierinājumu cenšas rast alkoholā.

Plēpis, kurš jau gadiem ilgi cīnās ar alkoholismu, drīz pēc Reiņa nāves atzina, ka abi kopā arī dzēruši šņabi, taču viņš nav nojautis, cik lielas veselības problēmas ir draugam.

Izdevums "Kas Jauns" šonedēļ vēsta, ka Plēpis ir pilnībā satriekts un joprojām nespēj samierināties ar drauga nāvi. Viesojoties viņa dzīvoklī, pavērusies satraucoša aina – aktieris nemitīgi ieņēmis pa mēriņam, smēķējis un vairākkārt izplūdis asarās.

Plēpis slīgst arvien dziļāk alkohola purvā, un viņa vienīgie atbalstītāji ir pudeles brāļi. Intervijas laikā divi no tiem – Nils un Aleksandrs – atradušies aktiera dzīvoklī, dzēruši kopā ar viņu un rūpējušies, lai drauga glāzīte nestāvētu tukša.

Sarunas laikā Plēpis vairākkārt izplūdis asarās. Kā stāstījis aktieris, Reiņa bērēs viņš centies turēties, bet tagad vadzis ir lūzis.

"Es jau bērēs noturējos un neraudāju. Tagad nāk ārā. Es negribēju ierasties bērēs, varbūt arī nevajadzēja iet. Par smagu man tas bija. Pat zārku neatvēra, un uz atvadām neredzēju Jāņa seju. Es tur ierados ar sešām rozītēm...

Ja jūs zinātu, kā mani tagad nosoda! Pienāca bērēs klāt blonda kundze un teica: "Kā jūs varējāt ierasties bērēs? Jūs esat slepkava!" Es neko neatbildēju, pagriezu galvu uz otru pusi un aizgāju. Es ne no kā nebaidos. Esmu tā apmētāts ar mēsliem, ka reti kurš to spētu izturēt," intervijā sacījis Plēpis.

Kā atklājis aktieris, Nils un Aleksandrs ir bieži viesi viņa miteklī. Tiesa, Plēpis nevaino draugus, ka viņam ir problēmas ar alkoholu. Kā skaidrojis aktieris, neviens ar varu viņam nespiež dzert šņabi.

"Nils man ļoti palīdz, var teikt, ka viņš man ir labs draugs. Šito glāzīti nav iespējams ar varu mutē ieliet. Tikai tad, ja es lūdzu, viņš man nopērk," savu draugu slavējis Plēpis.

Savukārt Aleksandrs piebildis, ka Plēpis dzer labprātīgi – tas esot viņa "mazais niķītis". Abi vīri aktierim sniedz atbalstu pēc Reiņa nāves.

"Kad Jānis aizgāja, es pats zvanīju Nilam un saucu pie sevis. Viņš man palīdz it visā, arī emocionāli pārdzīvot šo laiku. Protams, man ir arī ģimene un savi mīļie cilvēki, kuriem es dzīvoju.

Skaidrs, ka viņi par mani rūpējas, bet tāpat ne vienmēr viņi var būt kopā ar mani. Mana ģimene baidās, ka tikai ar mani kaut kas nenotiek... Bet tāpēc man ir arī draugi. Atbrauc, kad man ir skumīgi, tad es neesmu viens," izdevumam "Kas Jauns" stāstījis Plēpis.

Tiesa, aktieris pat apzinās savu ligu, taču nespēj pretoties "zaļajam pūķim". Tāpat Plēpis piebildis, ka viņam ir arī daktere, kura izraksta miega un nervu zāles, kad tas ir nepieciešams.

Savukārt taujāts, vai ar viņa paša veselību viss ir kārtībā, viens no pudeles brāļiem rosinājis Plēpi pastāstīt par problēmām ar sirdi, taču aktieris klusējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!