Foto: Publicitātes foto
Pret aktieri Andri Daugaviņu, kuru kinofani vislabāk atceras kā kolorīto krāpnieku Hariju filmā "Kriminālās ekselences fonds", izvirzīta apsūdzība par naudas piesavināšanos un izšķērdēšanu, šonedēļ raksta izdevums "Kas Jauns".

Šā gada februārī Andrim Daugaviņam tika piemērots drošības līdzeklis katru dienu no pulksten 23 līdz 6 rītā atrasties savā dzīvesvietā un katru nedēļu pieteikties policijā. Šāds drošības līdzeklis manāmi traucējis Daugaviņa aktiera darbam, jo pilnā sparā Kandavā rit jauna seriāla "Nelūgtie viesi" uzņemšana, kurā Daugaviņam ir nozīmīga loma.

Kā vēsta "Kas Jauns", nepatikšanas saistītas ar Daugaviņa profesionālo darbību, proti, viņš ir bijušais maksātnespējas administrators. Lietā runa ir par valūtas maiņas uzņēmumu "Zeus", kurā iestrēga Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas nami" nauda; Daugaviņš to administrēja no 2012. gada beigām līdz 2019. gada vidum.

Kā skaidro viņš, darba rezultātā tiesvedībās tika noraidītas prasības vairāk nekā 3 500 000 eiro apmērā un panākts spriedums par 900 000 eiro piedziņu. "Tādējādi "Rīgas namiem" radās iespēja atgūt nevis tikai apmēram 150 000 eiro, bet vismaz 600 000 eiro. Taču, neraugoties uz to, 2018. gada beigās "Rīgas nami", kas kļuva faktiski par vienīgo kreditoru, iesniedza par mani sūdzību Maksātnespējas kontroles dienestā, uzskatot, ka neesmu rīkojies atbilstoši likumam," žurnālam skaidro Daugaviņš, kurš jau trīs gadus no administratora darba ir prom.

Aktieris uzskata, ka ir rīkojies atbilstoši likumam un kreditoru sapulces lēmumiem, un domā, ka Maksātnespējas kontroles dienests nodarbojas ar bijušo administratoru sodīšanu, interpretējot likumdošanu, lai attaisnotu iestādes pārmērīgo budžetu un šādas iestādes eksistenci. Daugaviņš ir pārliecināts, ka ir nepatiesi apsūdzēts, turklāt norāda, ka lietā nomainījušās jau četras izmeklētājas, kuras neesot slēpušas, ka "te nekā nav, bet process turpinās tikai tāpēc, ka uz to uzstāj Maksātnespējas kontroles dienests".

Kā raksta "Kas Jauns", aktieris arīdzan gājis cauri birokrātijas absurda komēdijai, cenšoties panākt mīkstāku drošības līdzekli, kas ļautu viņam turpināt filmēšanos jaunajā detektīvseriālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!