Foto: DELFI

Nedēļas sākumā sabiedrību satricināja ziņa par nākotnē iespējamo elektrības cenu kāpumu, kas pie līdzšinējās elektroenerģijas ražošanas atbalsta politikas ir nenovēršams. Par nepatīkamo ziņu satraukusies ir arī seriāla UgunsGrēks aktrise Regīna Devīte, kas tautā mīļi dēvēta par Zentiņu (attēlā).

"Komunālo maksājumu dārdzība un iespējamā elektrības maksas paaugstināšanās lielākajai daļai latviešu, manuprāt, ir vienkārši briesmīga. Ir ziema, un apkures rēķini jau tā ir milzīgi. Arī mēs saņēmām vēl nebijuši augstu rēķinu, un, ja tam nākotnē vēl pievienosies elektrība, izdzīvot kļūs neiespējami.

Priecājos, ka man vismaz ir darbs, kas pagaidām ar šiem maksājumiem ļauj tikt galā, bet par pārējiem cilvēkiem no tiesas sāp sirds. Man pat uz ielas nāk klāt cilvēki, pasakot paldies par UgunsGrēku un Zentiņu, bet galvenokārt paužot satraukumu par nākotnē gaidāmo elektrības cenu kāpumu.

Ja fani jau tagad pie manis šādi vēršas, stāstot par savām bažām par izdzīvošanu, domāju, ka situācijas iznākums būs patiesi smags," drūmās nākotnes prognozes sarunā ar DELFI Izklaide vērtē populārā aktrise.

"Kad es redzu cilvēkus, par kuriem zinu, ka viņi saņem zemāku algu nekā es, man kļūst kauns par to, ka ar šiem komunālajiem maksājumiem vēl spēju izcīnīties un ka viņi saņem mazāku naudu nekā es. Tiklīdz tu saņem algu, tev taču viss ir jāatdod! Un kas tad paliek dzīvošanai, ēšanai?

Pensionāri, nabadziņi, jau tā knapinās, pie tam viņi ir no tiem cilvēkiem, kas rēķinus maksā ļoti apzinīgi. Protams, viņi to elektrību nomaksās, bet dzīvos pusbadā. Arī mana mamma saka, ka tā nav tava nauda, ko esi saņēmis, kamēr nav nomaksāti rēķini," savu sašutumā pauž Devīte.

Aktrise atklāj, ka par valdības pieņemto lēmumu pamatojumu reizēm ļoti šaubās, tomēr šoreiz cer uz atbildīgo amatu pārstāvju godaprātu un profesionālo  kompetenci.

"Es tomēr eju uz vēlēšanām un balsoju par cilvēkiem, kas atbild par mūsu valsti. Tādēļ ceru, ka tie, kas ir saņēmuši sabiedrības uzticību un ievēlēti augstajos amatos, savu darbu prot un patiešām darīs visu, kas viņu spēkos, lai atrastu veidu, kā no elektrības sadārdzināšanās izvairīties.

Lai taču tie politiķi vienreiz kaut ko domā un dara, ja paši kandidēja uz augstajiem amatiem! Ja viņi vēlēšanu laikā gribēja tur strādāt, tad lai vienreiz strādā! Lai vienreiz padomā par tautas vairākumu!

Es pati esmu tikai aktrise nevis cenu grozītājs vai labklājības cēlējs, tomēr tie cilvēki, kas gāja uz vēlēšanām, taču cerēja, ka viņu izvēle būs pareizākā no iespējamajām," strikti nosaka aktrise, piebilstot, ka vajadzības gadījumā būtu gatava iesaistīties arī protesta akcijās.

"Uzskatu, ka man nav nekādu tiesību paust kādu radikālu viedokli, ja sabiedrībai nav sniegta informācija par aktuālo tēmu, to informējot par visām niansēm.

Bet es noteikti būtu gatava iesaistīties protesta akcijās, kas vērstas pret valdības pieņemtajiem lēmumiem, ja skaidri zinātu, ka tie nav pieņemti iedzīvotāju interesēs, bet gan valstsvīru finansiālās labklājības celšanas nolūkos," savu nostāju pārliecināti pauž Devīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!