Foto: LETA

Turpinot aizsākto rubriku, kurā sabiedrībā zināmi cilvēki iesaka savas mīļākās receptes, šoreiz pašmāju populārais aktieris Rūdolfs Plēpis (attēlā) iesaka savu salātu recepti, kura ir pavisam vienkārša, taču ar pievienoto vērtību.

"Vasarā citiem iesaku pagatavot salātus, kuri sastāv no tomātiem, gurķiem, lociņiem, sīpoliem, ķiplokiem un eļļas. Visu sagriežam, ieliekam bļodā un pievienojam eļļu. Tie ir mani mīļākie salāti, kurus gatavoju ļoti bieži. Man garšo," sarunā ar DELFI Izklaidi atklāj aktieris.

Lai gan varētu šķist, ka recepte ir gaužām vienkārša, kā izrādās, tā nemaz nav. Ēdiens būs garšīgs tikai tad, ja tam būs pievienotā vērtība - sirsnība.

"Es, piemēram, nekad neēdu restorānos. Pirmkārt, es neprotu tajos uzvesties - nepārzinu etiķeti, otrkārt, es nepazīstu cilvēku, kurš gatavojis.

Bieži taisu ēst gan sev, gan saviem mazbērniem un citiem tuviniekiem. Vienmēr to daru no sirds. Tas arī ir gatavošanas noslēpums - ēdiens ir garšīgs, ja to taisa ar mīlestību. Gatavošanas procesā ēdiens uzņem enerģiju, tādēļ vienmēr jābūt labām domām, kad taisa ēst," saka Plēpis.

Ikdienā aktieris mēdz gatavot kopā ar mazmeitu, kurai ir pieci gadi. Reiz meitenīte pat palīdzējusi vectēvam klapēt karbonādes. "Es, Rūdi, klapēšu tev karbonādi," sacījusi mazmeita, kuras rociņas gan ātri piekusušas, bet, kā saka pats aktieris, galvenais ir labā griba un centība.

Savukārt taujāts, vai viņš piekrīt uzskatam, ka vīrieši ir labāki pavāri nekā sievietes, aktieris smej, ka tas ir mūžsens jautājums, kuram atbilde tālu nav jāmeklē.

"Labs pavārs ir tas, kuram dvēselē ir mīlestība. Dzimumam šeit nav nekādas nozīmes," smej aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!