Foto: Vida Press
Dzīvē daudz pieredzējušais Holivudas aktieris Mikijs Rurks šopavasar bija ieradies Latvijā, lai filmētos jaunā kinolentē, bet šiem plāniem uz laiku punktu pielika Covid-19 pandēmija.

Pēc īsas "iestrēgšanas" Rīgā Rurkam izdevās atrast iespēju atgriezties mājās ASV, bet tagad viņš ar saviem faniem dalījies kādā neparastā stāstā par Latvijā piedzīvoto.

"Pirms astoņām dienām es filmējos valstī, ko sauc par Latviju. Bija ļoti auksts, un pēc filmēšanās es sēdēju treilerī. Es nevarēju aprunāties ar lielāko daļu cilvēku, jo viņi runā citā valodā, tāpēc es daudz runāju ar sevi. Es palūkojos ārā aukstumā un mežā un ieraudzīju koku," savā "Instagram" profilā ievietotā video atklājis Rurks.

Koks, kas nav ne ar ko īpaši izcēlies citu vidū, negaidīti licis viņam aizdomāties par to, vai kokos ir dvēsele un vai tie var sniegt atbildes uz jautājumiem, un Rurks sācis domās ar to sarunāties. "Kā tev klājas?" "Tu esi patiesi skaists koks!" "Es ceru, ka tev viss ir labi." – īsinot laiku, viņš koku uzrunājis ar dažādām pieklājības frāzēm

"Tad es pateicu ko dīvainu. Es lūkojos uz koku un teicu: "Es tevi ļoti mīlu un priecājos, ka esam satikušies!"," atklājis Rurks. Pēc šīs atzīšanās viņš ik dienas jutis īpašu saikni ar nolūkoto koku, un aktieris ir apņēmības pilns, atgriežoties Latvijā, to atrast, pabeigt sarunu un apkampt.

"Man ir savāda sajūta, ka tas koks dzirdēja un sajuta mani," emocijās dalījies Rurks. Atgriežoties mājās, viņš izgājis pagalmā un mēģinājis uzsākt sarunu ar kādu no tur augošajiem kokiem, bet "savienojums nav izdevies".

Jau vēstīts, ka bija plānots, ka Mikijs Rurks Latvijā filmēsies režisora Mauro Borelli filmā "Warhunt" par Otro pasaules karu.

"Rurks un viņa asistente Latvijā ieradās marta vidū, dažas dienas pirms tika slēgtas robežas," sarunā ar "Delfi" pastāstīja "Forma Pro Films" vadītājs Igors Proņins. "Paspējām pat nofilmēt dažus testa kadrus. Darbu veica neliela cilvēku grupa, ievērojām visus drošības un dezinfekcijas noteikumus, mērījām temperatūru. Atbrauca policija un visu pārbaudīja. Visi bija maskās, pat aktieris uz filmēšanas laukumu devās maskā un noņēma to tikai filmēšanās laikā. Filmēšana notika ātri, ievērojot sociālo distancēšanos. Pēc filmēšanās visi devās prom ar privāto transportu, ne ar vienu nekontaktējoties. Tomēr nācās filmēšanu pārtraukt. Varēsim pabeigt, kad pašizolēšanās laiks būs beidzies," iepriekš pastāstīja Proņins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!