Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Politiskā seriāla "House of Cards" ("Kāršu nams") uzņemšanas komanda apsūdzējusi tā galvenās lomas tēlotāju Kevinu Speisiju seksuālā varmācībā, vēsta ārvalstu mediji.

Vārdā neminēts producenta palīgs ceturtdien paziņoja, ka Speisijs iebāzis rokas viņa biksēs un vēlāk iedzinis viņu stūrī savā treilerī, neļaujot viņam iziet un izdarot nepiedienīgu kontaktu, vēsta telekanāls CNN.

Vēl astoņi cilvēki, kuri pašreiz strādā vai strādāja agrāk pie seriāla, arī sūdzējās par "toksisku darba vidi", apsūdzot Speisiju seksuālā varmācībā. Pēc viņu teiktā, Speisijs vērsies pie jauniem vīriešiem un incidentu vidū bijusi "aizskaršana bez piekrišanas" un "rupji komentāri".

Otrdien kompānijas "Netflix" un "Media Rights Capital" paziņoja, ka apturēta "Kāršu nams" sestās sezonas filmēšana.

Jau vēstīts, ka aktieris Entonijs Raps apsūdzējis Speisiju par seksuālu uzmākšanos 1986. gadā kādas ballītes noslēgumā Ņujorkā Speisija dzīvoklī. Tolaik Raps bija 14 gadus vecs.

Speisijs svētdien tviterī atvainojās Rapam, vienlaikus apgalvojot, ka šo incidentu neatceras.

"Bet, ja es uzvedos tā, kā viņš to raksturo, es viņam esmu parādā patiesu atvainošanos par to, kas varētu būt bijusi stipri nepieņemama uzvedība dzērumā," skaidroja Speisijs.

"Netflix" un "Media Rights Capital" jau bija paziņojuši, ka "Kāršu nams" noslēgsies ar sesto sezonu, bet otrdien nolēma uz laiku apturēt pēdējās sezonas filmēšanu, lai iegūtu laiku situācijas apsvēršanai un kliedētu jebkādas bažas par seriāla komandu.

Speisijs, atvainojoties Rapam, pirmo reizi publiski atzina, ka ir homoseksuāls, un daudzi kritizēja viņu par to, uzskatot, ka viņš ar šādu atzīšanos mēģina novērst uzmanību no apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos.

Seksuālā vardarbība kļuvusi par aktuālu tēmu Holivudā pēc apsūdzībām producentam Hārvijam Vainstīnam par uzmākšanos sievietēm vairāku gadu garumā. Jautājums par seksuālu vardarbību aktualizējies arī citās jomās, tostarp mediju vidē un politikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!