Foto: Vida Press
Holivudas aktrise Kristīna Aplgeita sociālajos tīklos nākusi klajā ar skumju ziņu – viņai diagnosticēta multiplā skleroze – tā ir autoimūna saslimšana, kas ietekmē centrālo nervu sistēmu.

49 gadus vecā Aplgeita, kuru Latvijas TV skatītāji vislabāk atceras kā Kelliju Bandiju no seriāla "Precējies. Ir bērni", paziņojusi, ka viņai ārsti noteikuši multiplās sklerozes diagnozi. "Sveiki, draugi! Pirms dažiem mēnešiem uzzināju, ka man ir multiplā skleroze. Šis ir tāds dīvains ceļojums... Bet es saņemu lielu atbalstu no draugiem, kuriem arī ir šī pati slimība," tviterī rakstīja aktrise.

Viņa vēsta, ka jau aizvadīts smags ceļa posms, un daudz kas vēl priekšā – "līdz kāds pakaļa šo ceļu nobloķēs". Kā zināms, šī slimība savu postu nodara ilgtermiņā. To sauc arī par izkaisīto sklerozi, un slimības gaitā samazinās nervu spēja vadīt impulsus uz un no smadzenēm. Ar laiku šīs kaites pacienti zaudē uztveri un kustības.

Ar multiplo sklerozi sirgst arī pazīstamā aktrise Selma Blēra, kura ir Aplgeitas tuva draudzene. Blēra šobrīd pārvietojas ar spieķīti.

2008. gadā tapa zināms, ka Aplgeitai diagnosticēts krūts vēzis, un viņai tika veikta mastektomija. Pēc šīs pieredzes aktrise pievienojusies to sabiedrībā zināmo sieviešu pulciņam, kuras aicina citas dāmas regulāri veikt krūšu pārbaudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!