Foto: Vida Press
Amerikāņu aktrise Kristīna Deivisa, kuru Latvijas skatītāji vislabāk pazīst no leģendārā seriāla "Sekss un lielpilsēta", 22. februārī svin nozīmīgu jubileju, proti, viņai aprit 55.

Daiļā brunete ar augstu morālo stāju, virkni aizspriedumu un izteiktu iejūtību, sirsnību – tādu daudzi pazīst Šarloti Jorku no seriāla "Sekss un lielpilsēta".

Lai gan seriālu jau sen vairs neuzņem, tā 94 sērijas joprojām turpina dzīvot daudzu dāmu sirdīs.

Par darbu šajā seriālā aktrise Kristīna Deivisa vairākkārt tikusi nominēta prestižām jomas balvām – tādām kā "Emmy" un "Golden Globe".

Deivisa karjeru sāka 1987. gadā, viņas kontā ir lomas vairākos citos seriālos (piemēram, savulaik arī Latvijā populārajā jauniešu drāmā "Melrouzpleisa"), arī pārdesmit filmās. Kopš 2010. gada Deivisa ir arī teātra māksliniece, viņas kontā ir divas lomas Brodvejā.

Šobrīd, sasniedzot 55 gadu vecumu, Kristīna Deivisa lielākoties strādā kā ekranizējumu producente.

Īstajā dzīvē Deivisa pagalam nelīdzinās Šarlotei, kuru viņa tēloja ikoniskajā "HBO" seriālā.

Aktrisi ar viņas tēlu vieno tikai intelekts un laba audzināšana. Sieviete augusi universitātes profesoru ģimenē, taču akadēmiskā darbība viņu nevilināja, – jau deviņu gadu vecumā Kristīna zinājusi, ka grib būt aktrise. Deivisa arīdzan ieguvusi augstāko izglītību aktiermeistarībā.

Savu privāto dzīvi Kristīnai Deivisai izdevies visnotaļ labi nosargāt. Par to zināms vien tas, ka aktrisei ir divi adoptēti bērni – savās mājās Losandželosā viņa dzīvo kopā ar 2011. gadā adoptētu meitu Džemmu un 2018. gadā adoptētu dēlu Vilsonu.

Deivisa ir viena no retajām aktrisēm, kuras nekad nav slēpušas ka ir alkoholiķes. Deivisa jau daudzus gadus ir nedzeroša alkoholiķe.

Par šo ligu viņa saka: "Alkohols mani spēja atbrīvot, jo biju ļoti kautrīga un bikla. Es dzēru to pašu iemeslu dēļ, kāpēc filmējos – gribēju sajusties brīva un izpaust savu patieso es, jo īstenībā esmu citādāka".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!