Foto: Vida Press

Trešdien, 25. martā, 50 gadu jubileju atzīmē miljoniem sieviešu pielūgtā un apbrīnotā seriāla Sex and the City zvaigzne Sāra Džesika Pārkere (attēlā), kura gan seriālā, gan reālajā dzīvē apliecinājusi savu neparasto stila un gaumes izjūtu.

Veiksmīgo aktrises karjeru Pārkere sāka jau pusaudzes vecumā, astoņdesmitajos viņa filmējās vairākos veiksmīgos kinoprojektos, deviņdesmito gadu sākumā jau bija uzskatāma par populāru aktrisi, bet pasaulslavena viņa kļuva 1998. gadā, kad piekrita piedalīties seriālā Sex and the City.

Sešu gadu laikā aktrise un viņas spilgtais tēls - Ņujorkas publiciste, kura savu dzīvi vada iepērkoties, ballējoties un pļāpājot ar draudzenēm un meklējot īsto vīrieti - kļuva par daudzu sieviešu pielūgsmes objektu, un pēc seriāla beigām 2004. gadā galveno varoņu četrotne tika pierunāta piedalīties divās Sex and the City filmās, kas gan īpaši atzinīgus vērtējumus neguva.

Tiesa, Kerijas Bredšovas loma nav vienīgā, ar ko Pārkere ierakstījusi savu vārdu kino vēsturē. Viņas kontā ir dalība gandrīz 60 filmās un televīzijas projektos, un starp viņas darbiem kā spilgtākās minamas lomas filmās Honeymoon in Vegas, Ed Wood, Miami Rhapsody un citas.

Pārkere arī astoņas reizes bijusi nominēta "Zelta globusa" balvai - septiņas reizes kā labākā seriālu aktrise (četras reizes viņa arī balvu saņēmusi), bet 2006. gadā viņu balvai izvirzīja par darbu filmā The Family Stone.

Savulaik Pārkerei, kura savas karjeras laikā pamanījusies iekļūt arī neglītāko un neseksīgāko slaveno sieviešu sarakstos, bija attiecības ar daudzu sieviešu pielūgto Robertu Dauniju jaunāko - viņi bija kopā no 1984. līdz 1991. gadam, bet punktu šim mīlasstāstam pielika vīrieša atkarība no narkotikām.

1997. gada vasarā aktrise apprecējās ar kolēģi Metjū Broderiku. 2002. gadā pasaulē nāca viņu pirmdzimtais Džeimss, bet 2009. gadā surogātmāte laida pasaulē abu dvīnītes Marionu un Tabitu, un kopš mazulīšu dzimšanas aktrise dzīvo Ņujorkā un bieži priecē paparaci ar savu neparasto stilu gan ikdienas pastaigās, gan dažādos saviesīgos pasākumos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!