Foto: Vida Press

Holivudas aktrise Uma Tūrmane 29. aprīlī svin nozīmīgu jubileju – viņai šogad aprit 50.

Bostonā (ASV) dzimusī Tūrmane karjeru sāka 15 gadu vecumā, un dzīves gaitā realizējusi sevi ne tikai kā aktrise slavenās kinolentēs, bet arī kā modele un daudzbērnu mamma.

Uma Tūrmane pamatoti tiek uzskatīta par vienu no talantīgākajām mūsdienu aktrisēm. Viņa ir daudzšķautņaina un vienlīdz labi spēlē gan trilleros, gan romantiskās drāmās un komēdijās.

Tūrmani nereti dēvē par režisora Kventina Tarantino mūzu. Tieši loma filmā "Lubene" 1994. gadā Tūrmanei atnesa pasaules mēroga slavu.

Vēlāk viņa filmējusies kases grāvējos "Nogalināt Bilu", "Betmens un Robins", arī Larsa fon Trīra skandalozajā "Nimfomānē". Karjeras laikā daudzi desmiti filmu, vairāki seriāli un TV projekti.

Par darbu industrijā aktrise saņēmusi vairākas nozīmīgas balvas, daudzkārt tikusi nominēta tām. Vienlaikus viņas kontā joprojām nav slavenā "Oskara".

Privātajā dzīvē Uma Tūrmane ir triju bērnu māte. Viņas un aktiera Ītena Houka 22 gadus vecā meita meita Maija arī kaļ sev aktrises ceļu.

Tūrmane bijusi divreiz precējusies. Pirmā laulība ar aktieri un režisoru Gariju Oldmenu ilga tikai divus gadus, bet otrā – ar Ītenu Houku – noturējās septiņus gadus.

Nereģistrētas attiecības vairāku gadu garumā viņu saistījušas ar franču finansistu Arpadu Basonu, ar kuru bijuši gan saticības, gan pašķiršanās periodi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!