Foto: Vida Press

Jau nākamvasar kinoteātros būs skatāms 1986. gada filmas "Labākais šāvējs" ("Top Gun") turpinājums "Top Gun: Maverick", kurā galveno lomu atveido aktieris Toms Krūzs. Pirmā daļa, spītējot visai pretrunīgajām kritiķu atsauksmēm, vainagojās ar milzu kases ieņēmumiem un skatītāju mīlestību, un daudzi paredz, ka arī sīkvels gūs panākumus. Tiesa, tajā nepiedalīsies aktrise Kellija Makgillisa, kura pirmajā daļā atveidoja galveno sieviešu lomu.

Makgillisai jūlijā apritēja 62 gadi. Filmas oriģinālā viņa atveidoja daiļo instruktori Čārliju, kura savaldzināja Krūza atveidoto "labāko šāvēju" Maveriku.

Kā vēsta ārzemju plašsaziņas līdzekļi, stāsta turpinājumā viņa nebūs redzama. Sīkvelā galveno sieviešu lomu atveidos 48 gadus vecā amerikāņu aktrise Dženifera Konelija, par kuru Krūzs izteicies, ka viņa ir lieliska aktrise un "kad jūs redzēsiet filmu, sapratīsiet, kāpēc viņa tai ir perfekta".

Sarunā ar izdevumu "Entertainment Tonight" Makgillisa norādījusi, ka filmas veidotāji nav mēģinājuši ar viņu sazināties, lai vestu sarunas par dalību stāsta turpinājumā.

"Es esmu veca, resna un izskatos savam vecumam atbilstoši. Un tas šajā ainā neiederas," norādījusi aktrise, piebilstot, ka priecājas par to, ka Konelija atveidos vienu no galvenajām lomām.

Makgillisa neizjūt rūgtumu vai aizvainojumu par to, ka viņa nepiedalīsies filmas turpinājumā. Aktrise uzsvērusi, ka jau pirms daudziem gadiem prioritātes viņas dzīvē mainījušās un viņa priecājas, ka var atļauties nestrādāt.

Makgillisa jau pirms laba laika Holivudai ir teikusi ardievas un jau daudzus gadus vairās no starmešu gaismām. Viņa vada mierīgu dzīvi Ziemeļkarolīnā, kur pavada laiku ar savu ģimeni.

Holivudas slavas zenītā aktrise gozējās astoņdesmitajos gados un deviņdesmito gadu sākumā. Vēlāk viņa piedalījusies vairākās TV filmās un teātra izrādēs.

"Tas, ka es aiziešu no Holivudas, nebija svarīgs lēmums, kuru pieņēmu. Man vienkārši citas lietas kļuva svarīgākas. Man patīk tēlot, man patīk tas, ko daru, man patīk uzstāties teātrī, bet... Man pašai personīgi attiecības ar citiem cilvēkiem kļuva svarīgākas nekā attiecības ar slavu," šovasar izteikusies Makgillisa.

Jāatzīmē, ka jūlija vidū plašākas sabiedrības novērtējumam tika sniegts "Top Gun: Maverick" pirmais treileris. Filma kinoteātros būs skatāma nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!