Foto: AFP/Scanpix
Amerikāņu aktieris Džons Travolta un viņa sieva Kellija Prestone pārdzīvo sava sešpadsmitgadīgā dēla traģisko nāvi ģimenes brīvdienu laikā Bahamu salās. "Džets bija brīnišķīgākais dēls, ko vien divi vecāki varētu vēlēties, un ienesa gaismu to cilvēku dzīvēs, ar ko viņš sastapās. Mūsu sirdis ir salauztas, jo pavadītais laiks kopā ar viņu bija tik īss.

Mēs mūžīgi glabāsim sirdīs šo laiku, kas mums bija dots kopā ar viņu," 54 gadus vecais Travolta un viņa 46 gadus vecā sieva Kellija sacījuši The New York Post.

"Mēs esam saņēmuši daudz līdzjūtības vēstuļu no visas pasaules un vēlamies pateikt paldies ikkatram par lūgšanām un atbalstu," viņi piebilda. "Tas mums nozīmēja ļoti daudz."

Travolta noliedza medijos izskanējušās ziņas par to, ka Džets bijis noslēgts un nekomunikabls, turklāt viņa sieva pastāstīja, ka viņš smagi saslima jau divu gadu vecumā. Viņa stāsta, ka Džetam bija noteikta diagnoze - Kavasaki slimība (smaga asinsvadu slimība, kurai raksturīgas lēkmes).

Jau ziņots, ka Džets Travolta tika atrasts bez samaņas viesnīcas, kurā ģimene bija apmetusies, vannas istabā 2. decembra rītā un vēlāk slimnīcā no gūtajām traumām miris.

Travolta bija steidzies dēlam sniegt mākslīgo elpināšanu pēc tam, kad dzirdēja apkalpotājas kliedzienus un juta vājo mirstošā zēna pulsu, stāsta kinozvaigznes advokāts Maikls Makdermots. "Elpināju viņu aptuveni 20 minūtes. Es nepadevos, bet kalpotāja veica Džetam sirds masāžu," teicis Travolta. "Es darīju visu, lai noturētu Džetu pie dzīvības."

Travoltas advokāti 4. decembrī paziņoja, ka pāris pirms vairākiem gadiem Džetam noteica spēcīgu pretlēkmju ārstēšanu, lai cīnītos ar biežajām slimības izraisītajām bezsamaņas lēkmēm, no kurām jaunietis cieta vidēji reizi četrās dienās.

"Katra lēkme bija kā nāve, kurā Džets krita bezsamaņā un kurā viņu pārņēma krampji," Makdermonds teicis portālam TMZ.com.

Zēna ķermeni negaidītu lietas pavērsienu rezultātā kremēja 5. janvārī Lielajā Bahamu salā. Straujajā dramatisko notikumu attīstības rezultātā zēna izmisušie vecāki pirmdienas naktī lūdza zēnu kremēt, pretēji iepriekš izskanējušajām ziņām, ka ģimene Džetu vēlas apglabāt Floridā.

Foto: Scanpix

 

 

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!