Foto: Mango
Estrādes dīva Laima Vaikule šobrīd atpūšas Francijas dienvidu pilsētā Nicā. Pirms krāšņā un vērienīgā festivāla "Jaunais Vilnis 2008", Laima atjauno spēkus, tverot saules starus un vizinoties ar jahtu, taču prieku aizēno nežēlīga vardarbība pret kaķēnu Carnikavā.

Telefonsarunā ar "Mango" Laima atklāj, ka Latvijā atgriezīsies dienā, kad Jūrmalā sākas starptautiskais jauno izpildītāju konkurss "Jaunais Vilnis 2008". Lai gan dziedātāja šobrīd vizinās ar jahtu, uz Latviju viņa lidos ar lidmašīnu, jo ceļš ar jahtu būtu pārāk garš.

Šogad dziedātāja nepiedalās jauno konkursantu mēģinājumos un nodarbībās, kas notiek Jūrmalas kinostudijā "Cinevilla", bet viņa solās, ka līdzko būs mājās Jūrmalā, kā vien spēs palīdzēs konkursantiem. Pērn Laima Vaikule sniedz daudzus vērtīgus padomus pašmāju dziedātājam un "Jaunā Viļņa" 2. vietas ieguvējam - Andrim Ērglim. "Paveraties kāds ir "Jaunā Viļņa" līmenis un starp jaunajiem dziedātājiem tas ir ļoti interesants un vērtīgs piedzīvojums," stāsta Laima, kura arī šogad uzstāsies uz "Jaunā Viļņa" skatuves.

Lai arī tuvojas lielais un vērienīgais festivāls, Laima saka, ka visu aizēno krimināla rakstura notikums Carnikavā, kad kāds sporta treneris bija nežēlīgi izņirgājies par mazu kaķēnu. Vaicājot, kā Laima par šo negadījumu uzzinājusi, viņa atklāj, ka mamma telefonsarunā vienmēr izstāsta, kas jauns Latvijā. "Tas ir briesmīgi. Es ceru, ka Latvijas tiesa pieņems pareizās sankcijas un šim cilvēkam nekad dzīvē vairs neļaus iegādāties un turēt dzīvniekus. Ne jau suns ir vainīgs, vainīgs tā saimnieks, kas tā izņirgājās par dzīvniekiem. Es nesaprotu, kā tāds cilvēks var strādāt Sporta akadēmijā par sporta treneri? Man trūkst vārdu. Dzirdēju, ka izmeklēšanas laikā, likumsargi vēlas pārbaudīt suņa psihi, man gan liekas, ka šajā gadījumā pareizāk būtu pārbaudīt suņa saimnieka psihi. Esmu šokā par notiekošo un ceru, ka tiesa būs taisnīga un vīrietis saņems sodu," sašutusi par notikušo vardarbību pret dzīvniekiem ir Laima.

Kā zināms Laima vienmēr iestājusies cīņā pret vardarbību pret dzīvniekiem. Šā gada martā Laima kopā ar citām prominencēm un Krievijas dzīvnieku aizsardzības centru "Vita" devās lidojumā uz Baltijas jūras piekrasti, lai pievērstu likumdevēju uzmanību un pieliktu punktu zvērīgi asiņainajām roņu mazuļu medībām. Toreiz Laima uzsvēra: "Galvenais - cilvēkam jāsaprot, ka viņš nav galvenais saimnieks, jo mēs esam vieni no..."

Dziedātāja strikti pieturas pie principa par dzīvnieku aizsardzību un viņas garderobē nav kažokzvēru izstrādājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!